Půjdou do Jaguaru Webber s Pizzoniou?

  • 3
Milton Keanes, Praha - Jezdecké složení týmu formule 1 Jaguar pro příští sezonu se začíná pomalu projasňovat. O odchodu Eddieho Irvinea už téměř nikdo nepochybuje a jeho letošní souputník, Pedro de la Rosa, zatím o angažmá na příští rok jedná. S Jaguarem má ještě roční smlouvu. Není nepravděpodobné, že i on bude muset dát základně v Milton Keynes sbohem. Takže jedinou, téměř stoprocentní, jistotou zůstává příchod Marka Webbera od Minardi. Na odchod De le Rosy netrpělivě čeká letošní zkušební jezdec Williamsu Antonio Pizzonia. "Kdy padne rozhodnutí netuším, ale doufám, že to bude v průběhu několika týdnů," očekává šéf týmu Niki Lauda.

Britský magazín Autosport předpokládá, že Černý Petr skutečně zůstane v ruce letošním lídrům stáje Irvineovi  a De la Rosovi. V závodním kokpitu by se tak ocitli dva nepříliš zkušení jezdci. Webber odjel pouze sedmnáct velkých cen za nejslabší tým formule 1 Minardi a získal dva body. Pizzonia nikdy Grand prix F1 neabsolvoval. Oba ještě nedávno prohrávali souboje ve formuli 3000 s Tomášem Engem. Ten si však po dopingové aféře může o formuli 1 nechat pouze zdát.

Eddie Irvine se v deníku The Sun podivoval nad strategií vedení stáje. "Kdybych já byl šéfem stáje, dva nezkušení piloti by mi rozhodně nestačili. Podle nových pravidel bude v kvalifikaci k dispozici pouze jedno letmé kolo a mladí jezdci tak budou v nevýhodě."

Irvine letos získal pro Jaguar všech osm bodů a De la Rosu doslova převálcoval. Pro konec jeho kariéry mluví však pokročilý věk (v seriálu F1 byl tento rok nejstarší) a jeho nevybíravé kritické poznámky, které se nezastaví ani před vlastním zaměstnavatelem.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž