Jenson Button (vlevo) a Sergio Pérez pózují při představení monopostu MP4-28.

Jenson Button (vlevo) a Sergio Pérez pózují při představení monopostu MP4-28. | foto: Reuters

McLaren představil nový vůz, Button i Pérez hlásí útok na titul

  • 7
Opravdu sebevědomou dvojici má pro letošní ročník mistrovství světa formule 1 tým McLaren. Jenson Button i jeho kolega Sergio Pérez hoří touhou získat titul. Své ambice odtajnili při představení nového vozu.

Tradiční prezentace se konala v technologickém centru týmu ve Wokingu a měla ještě slavnostnější nádech než obvykle. McLaren totiž slaví 50 let od založení, a proto se před samotným odhalením nového vozu připomínaly slavné modely z minulosti. 

Pak přišel čas na představení monopostu pro letošní ročník, jenž nese označení MP4-28. "Možná vypadá podobně jako ten loňský, ale pod povrchem je úplně jiný," uvedl třiatřicetiletý Button, jehož čeká v britském týmu čtvrtá sezona. "Je vždycky hezké vidět nové auto. A především člověk ví, že s ním může bojovat o titul, což je také náš cíl," uvedl Button, který se stal mistrem světa ještě v týmu Brawn.

Sebevědomí nechybí ani Mexičanu Pérezovi, jenž v kokpitu nahradil posledního šampiona McLarenu z roku 2008 Hamiltona, který odešel do Mercedesu. "Je úžasný pocit vidět své jméno na tomto autě. Mým cílem je vyhrát mistrovství světa," řekl třiadvacetiletý Pérez, jenž v minulé sezoně v barvách Sauberu obsadil třikrát místo na stupních vítězů.

Sezona F1 začne v Melbourne 17. března, od úterý 5. února je na programu testování v Jerezu.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž