JEŠTĚ JEDEN PODPIS A PAK VÁM UKÁŽU KAČERA. Lewis Hamilton je profík nejen na

JEŠTĚ JEDEN PODPIS A PAK VÁM UKÁŽU KAČERA. Lewis Hamilton je profík nejen na dráze. | foto: AP

Ohromně vzrušující, těší se Lewis Hamilton na úvodní kvalifikaci sezony

  • 2
Proč by se netěšil, když může získat pole position. Úvodní tréninky Velké ceny Austrálie formule 1 potvrdily závěry zimních testů - tým McLaren je připraven skvěle a porazit ho v letošní sezoně nebude snadné. Možná i pro mistrovský Red Bull.

Stále však nikdo nemá nic jistého. A to ani Lewis Hamilton. Oba úvodní tréninky Velké ceny Austrálie se jely na mokré nebo alespoň částečně mokré trati. Na té se vůz chová jinak než na suchu, a tak na skutečný obraz výkonnosti sezony 2012 budou muset všichni počkat do sobotní kvalifikace. Podle předpovědi o víkendu v Melbourne pršet nemá.

"Déšť mohl pole hodně promíchat a navíc nevíme, kdo měl v nádrži kolik paliva, takže všechno jsou zatím spíš jen spekulace. Jisté je jedno: bude to těsné, možná těsnější než minulý rok," rozpovídal se britský jezdec, který by chtěl co možná nejrychleji zapomenout na rok 2011. Tedy na svou nejhorší sezonu v kariéře formule 1.

Pokud Hamilton hovořil o tom, že některé vozy mohly mít v nádrži více paliva než ostatní a být kvůli tomu pomalejší, měl na mysli zejména nejbližší soupeře z Red Bullu. Mistr světa Sebastian Vettel byl v pátek nečekaně pomalý.

"Pravděpodobně budou rozdíly minimální. Mezi námi, možná Red Bullem, Ferrari a Mercedesem. Bude to zajímavé," pokračoval Hamilton. "Po třetím tréninku bychom měli vědět víc, tam už většinou všichni mají stejný program. Je to ohromně vzrušující. Nemůžu se dočkat, až bude jasné, jak se celé pole srovná."

JÁ A MŮJ KAMARÁD KLOKAN. Lewis Hamilton při oficiálním focení den před úvodními tréninky sezony formule 1.

Lewis Hamilton dojel při úvodním tréninku Velké ceny Austrálie druhý, hned za svým týmovým kolegou Jensonem Buttonem.

Lewis Hamilton novinářům potvrdil, že méně najetých kol v deštivých trénincích nemohlo jeho týmu uškodit, ale bude podle něj extrémně důležité, aby v třetím tréninku před kvalifikací absolvoval co nejvíce kol.

"Dnes mi nevadilo, že jsem byl hodně v garáži a ne na trati. Jen to bylo trochu nudné," popisoval. "V sobotu musíme odjet co nejvíce kol a doladit nastavení. Nebude na to moc času."

V Melbourne vyhrál v posledních pěti letech hned čtyřikrát vítěz kvalifikace. Znamená to, že pole position je v Austrálii důležitější než jinde?

"Pole position je krok správným směrem, ale nemyslím si, že by po kvalifikaci už nebylo o co bojovat," dodal jezdec McLarenu.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž