Oba arrowsy byly diskvalifikovány

Melbourne - Tak špatný start do závodu tým Arrows ještě nikdy neměl. Oba jeho piloti zůstali při rozjezdu do zaváděcího kola stát na roštu. Zastavila je stejná elektronická závada. Obě A23 byla odtažena do boxů. Mechanikům se podařilo opravit to Frentzenovo a Bernoldiho posadili do náhradního monopostu. Oba piloti vyrazili na trať, ale nevšimli si, že svítí červené světlo zakazující vjezd na okruh a byli diskvalifikováni. "Byla to moje chyba. Neviděl jsem světlo na konci boxové rovinky," poznamenal suše Heinz-Harald Frentzen.

Němec jel za Arrows první závod a takto si svou premiéru určitě nepředstavoval. "Konec byl, již když jsem zůstal stát na startu. Pak už bylo pozdě něco zachraňovat. Nemám nic víc, co bych k dnešnímu závodu řekl," dodal 34-letý Frentzen.

Bernoldi si prožil úplně stejný závod. Tým nyní balí a doufá, že za čtrnáct dní v Malajsii to bude zcela jiný závod. "Pro nás všechny je takový start do sezony smutný," poznamenal Brazilec. "Když vidím, jak se závod vyvíjel, mohli jsme být na bodech. Vrátil jsem se na trať v náhradním voze, a pak jsem musel skončit."

"Dnešek je pro nás promarněnou příležitostí," uvedl technický ředitel Mike Coughlan. "Snadno se daly získat body. Věřte mi však, že se z této chyby poučíme!"

Start do zaváděcího kola bylk pro tým Arrows pohromou. Oba vozy zůstaly stát na startu.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž