O vítězství se Montoya připravil sám

  • 8
Melbourne - Williamsu se start do sezony vydařil. Juan Pablo Montoya si připsal osm bodů za druhé místo. A mohl i vyhrát. Nebýt smyku, který ho zastihl pár kol před cílem na prvním místě. "Byla to jednoznačně moje chyba," přiznal se Kolumbijec. "V úvodní šikaně jsem příliš sešlápl plyn a vyletěl z dráhy." Nakonec byl však rád, že za sebou udržel alespoň jeden mclaren. "Závěrečná kola nebyla jednoduchá. Cítil jsem, jak se na mě tlačí Kimi Raikkönen."

Navzdory výsledku, stěžoval si Montoya, že měl během celého závodu smůlu. "Skoro bych řekl katastrofa. Začali jsme na suchých pneumatikách, což bylo nejsprávnější řešení. Dvakrát však vjel na dráhu zpomalovací vůz a o získanou výhodu nás připravil. A když jsem se konečně dostal do vedení, zkazil jsem si to sám."

Ralf Schumacher se oproti kvalifikaci zlepšil pouze o jedno místo. Z Austrálie bude odlétat s jedním bodem. Čekal víc. Problémy nastaly už při prvním zastavení v boxech.

"Stál jsem tam hrozně dlouho. Měli jsme nějaké problémy s výměnou pneumatik. Propadl jsem se ze třetího na poslední místo. Tím pro mě vlastně závod skončil," nechal se slyšet mladší Schumi.

Ralf ocenil výkon vítězného týmu McLaren. "Odvedli fantastickou práci a vítězství si zaslouží. Vyhráli, přestože startovali na mokrých a tedy špatných pneumatikách. Je mi divné, že na gumách do deště začalo i Ferrari. Umístění Juana na stupních vítězů je pěkné, ale čeká nás ještě hodně práce. Ferrari i McLaren brzo přijdou s novými monoposty."

"Já jsem spokojen," uvedl hlavní inženýr Sam Michael. "Druhé místo je pro tým výborné. Je škoda, že Ralf ztratil asi deset vteřin kvůli problémům s pravým, předním kolem při první zastávce."

"Viděli jsme napínavý a zajímavý závod od startu až do cíle. Měli jsme výbornou strategii a je škoda, že Juan nevyužil šance na vítězství," dodal Gerhard Berger z BMW.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž