Trulli, Toyota

Trulli, Toyota - Jarno Trulli v kvalifikaci v Bahrajnu, stejně jako celý tým Toyota, neuspěl. | foto: Reuters

Najednou mi zmizel ze zrcátek, řekl Trulli

Barcelona - Velká cena Španělska byla jedním ze závodů, na které budou chtít v Toyotě co nejrychleji zapomenout. Jedinou kolizí nezáživného závodu byl střet v první zatáčce šestnáctého kola, kde Ralf Schumacher najel zezadu do týmového kolegy Jarna Trulliho a ulomil si část levého křídla. "Byl to běžný závodní incident. To se stává," zlehčoval celou věc mladší Schumacher.

"V Toyotě jsme na startu každé velké ceny rovnocenní závodníci, soupeříme spolu a předjíždíme se," vysvětlil německý jezdec.

"To znamená, že se občas něco podobného přihodí. Dnes jsem na první sadě pneumatik jezdil těsně za Jarnem, tak jsem ho prostě zkusil předjet. To je celé."

"Nebyla to velká rána, ale naneštěstí se mi o jeho zadní kolo ulomilo přední křídlo. Musel jsem jet do boxů pro nové, a propadl jsem se celým startovním polem," popisoval Ralf Schumacher, který nedojel ani do cíle, protože odstoupil kvůli závadě elektroniky.

Před následujícím závodem zůstává pilot Toyoty optimistou. "Přinejmenším jsme prokázali, že v kvalifikaci jsme rychlí, takže se můžeme těšit, že z Monaka přivezeme nějaké body."

Jarno Trulli pokračoval v nevydařené sezoně a ani v šestém závodě nebodoval. Cílem projel na desáté pozici. Novinářům řekl, že kontakt se týmovým kolegou vůbec nezaznamenal.

"Měl jsem staré pneumatiky, které se hodně drolily, a on byl prostě rychlejší," řekl Trulli. "Když se chtěl dostat přede mě, držel jsem si svou obvyklou jízdní stopu. Nekličkoval jsem ani jsem neudělal nic neobvyklého. Kolizi jsem si uvědomil až ve chvíli, když mi Ralf zmizel ze zpětných zrcátek."

"Ale je mi to líto. Týmoví kolegové by se neměli vzájemně vyřazovat," dodal italský jezdec.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž