Nahradí Alonsa v Minardi Albers?

Faenza - Po té, co manažer Flavio Briatore rozhodl, že talentovaný Španěl Fernando Alonso bude příští rok testovat monoposty Renault, hledá stáj Minardi jeho náhradu. Jednou z možností je angažování stávajícího testovacího pilota Minardi Nizozemce Christijana Alberse. Jako testovací jezdec zatím nemohl Nizozemec své kvality příliš ukázat, protože v Minardi se svezl jen jednou. "Ve větším svezení mi zabránil Alex Yoong, který se připravoval pro velké ceny. Já to úplně chápu. Na druhou stranu přinesl do týmu spoustu peněz, takže teď mohu dostat příležitost třeba já," uvedl závodník.

Dvaadvacetiletý závodník, jenž letos jezdil prestižní německý seriál cestovních vozů DTM, se bude v lednu podruhé ve své kariéře podílet na testování vozu stáje Paula Stoddarta.

"V DTM se mi líbilo. Možná tam budu příští rok pokračovat, ale jako automobilový závodník si nejsem nikdy ničím jistým," řekl Albers tajemně.

Christijan Albers se narodil 16. dubna 1979 v Eindhovenu, nyní žije v městečku  Laaren. Se závoděním začal v roce 1996 v motokárách, již o rok později ze stal mistrem Nizozemí a ve stejném roce debutoval ve formuli 3.

Svého zatím největšího úspěchu dosáhl Albers v roce 1999, když se stal mezinárodním šampionem Německa Formule 3. Loni jezdil ve Formuli 3000 za juniorku Arrowsu, ale nezískal ani jediný bod. Příliš se mladíkovi nevedlo ani letos v DTM, když s 19 body skončil 14.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž