Max Mosley

Max Mosley | foto: Reuters

Mosley se začal soudit s deníkem, který na něj poslal prostitutky

  • 11
Prezident automobilové federace FIA Max Mosley se poprvé vypravil k soudu, aby se domohl omluvy a odškodného od bulvárního deníku News of the World.

Britský list v březnu zveřejnil jeho fotografie při sexuálních hrátkách s pěticí prostitutek, na svých webových stránkách navíc zveřejnil i sestřih videozáběrů.

Mosley v pondělí při prvním dnu soudního přelíčení prohlásil, že se cítí být poškozen na svém soukromí.

"Porušili jeho soukromí jen proto, aby pobavili své čtenáře. Každý člověk má právo na svou ochranu, a to se týká i sexuálního života," prohlásil u soudu Mosleyho právník James Price.

Mosley sám navíc popřel, že by se společnicemi praktikoval cokoli perverzního, natožpak s nacistickým podtextem. Deník přitom stále tvrdí, že má k dispozici celé pětihodinové video ze sadomasochistických orgií okořeněných nacistickou ideologií.

Samotné setkání s prostitutkami nepopírá, nepopírá ani sadomasochistické hrátky. U soudu se prý ale chce očistit od nařčení z nacismu a navíc vysoudit tučné odškodné. O kolik přesně deník žaluje, ale neřekl on ani jeho právní zástupce. Zástupci deníku u soudu zopakovali, že Mosley s prostitutkami hrál scény nápadně připomínající mučení, nutil je obléci si části uniforem a mluvit německy.

Osmašedesátiletý Mosley je od této aféry pod neustálou kritikou, přesto odmítl odstoupit z čela FIA a ve funkci ho před měsícem podrželi i členové federace na mimořádné valné hromadě. Pikantnost celého případu navíc podtrhuje fakt, že Mosleyho otec Oswald byl před propuknutím druhé světové války zakladatelem britské fašistické strany.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž