Montoyův manévr na Schumachera se líbil

Praha - Na začátku roku vstoupil Juan Pablo Montoya do formule 1 jako nováček, nikdy předtím v seriálu nezávodil. Na jeho konci je z Kolumbijce respektovaná osobnost, sbírá prestižní ocenění. Zasloužil se o to sám, sezona se mu vyvedla. V anketě čtenářů časopisu F1 Racing získal pilot stáje Williams titul "Muž roku", když zvítězil ve dvou kategoriích - "Předjížděcí manévr roku" a "Osobnost roku". "Jsem nadšený, tohle jsem opravdu nečekal," prohlásil poté, co se novinku dozvěděl. "Hodně si cenním toho, že mám tolik příznivců."

Montoya, vítěz zámořské série CART z roku 1999, skončil ve svém premiérovém ročníku na celkovém šestém místě šampionátu. V září vyhrál v Itálii první velkou cenu v F1, třikrát (GP Španělska, Evropy a Japonska) dojel jako druhý. Kolumbijec se líbil, získával fanoušky dravým stylem jízdy.

V kategorii "Předjížděcí manévr roku" porazil třicetiprocentním rozdílem hlasů Brazilce Rubense Barrichella. Čtenáře nejvíce zaujal jeho manévr na Michaela Schumachera při Velké ceně Brazílie, Barrichellův povedený "trik" na Skota Davida Coultharda v Německu na vítězství nestačil.

Triumf v kategorii "Osobnost roku" byl také přesvědčivý. Montoya získal o polovinu více hlasů než druhý Ir Eddie Irvine, kterého volilo 20% čtenářů. "Chci moc poděkovat všem, kteří mě podpořili," uvedl Montoya.

Celkové výsledky všech kategorií a další podrobnosti budou zveřejněny v prosincovém vydání F1 Racing.

Kolumbijec Juan Pablo Montoya projíždí jako vítěz cílem Velké ceny Itálie v Monze. Pilot stáje Williams vyhrál v Monze ve formuli 1 poprvé v kariéře


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž