Montoya zranil dva mechaniky

  • 8
Barcelona - Pro tým Williams byl závod ve Španělsku hodně hektický, protože oba jezdci měli pár hodně zvláštních incidentů. Juan-Pablo Montoya nakonec skončil druhý a získal dalších šest bodů, i když při jedné ze zastávek v boxech přejel jednomu z mechaniků nohu. Při nehodě byl zraněn i druhý muž v depu, ale oba jsou prý již v pořádku a zpět s týmem. "Jsem velice rád, že jsem dojel druhý, protože celý víkend byl hodně náročný. I když jsem byl za Ferrari přece jen větší kus, na víc jsem dnes neměl," řekl Montoya těsně po závodě.

"Při druhé zastávce v boxech jsem přejel nohu našemu šéfmechanikovi, který se mě snažil zastavit, když před tím dal ceduli pokyn k jízdě ještě v době, kdy probíhalo tankování. Vím, že je už v pořádku, ale mohlo to dopadnout ještě mnohem hůře, kdybych auto nedokázal tak rychle zastavit," sdělil Kolumbijec.

Ralf Schumacher už tolik štěstí neměl a protože ztratil křídlo, musel do boxů a poté se propadl až na třinácté místo. I když se pak na trať vrátil, cíl stejně neviděl, neboť mu v posledním kole selhal motor.

"Dnes to nebyl vážně můj den. Nejdřív jsem udělal hodně hloupou chybu, za kterou jsem sám na sebe naštvaný, a pak jsem měl technické problémy. V zatáčce před cílovou rovinkou jsem vyjel z trati a zničil si přední část vozu. Proto jsem musel do depa, což  mi vzalo veškeré naděje. Teď jedeme domů a pro nás, BMW i Michelin nastane těžká práce," sdělil Němec.

"S výsledkem tohoto hektického závodu můžeme být relativně spokojeni. Nemohli jsme z toho dostat více. Ralf bohužel udělal malou chybu, která však měla velké následky. Musel si nechat vyměnit předek, a tak ztratil celý závod. Proto nás nemusí až tolik trápit, že mu v posledním kole odešel motor. Díky druhému místu Juana-Pabla jsme teď jen sedm bodů za Ferrari, což nám dává ještě stále velké šance bojovat s nimi," dodal sportovní ředitel BMW Gerhard Berger.

Neopatrnému mechanikovi vjel Juan Pablo Montoya při zastávce v boxech na nohu


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž