Montoya jel raději na jistotu

Budapešť - Jezdci týmu Williams dokázali při kvalifikaci na Velkou cenu Maďarska postavit své vozy do prvních dvou řad startovního roštu. K úplné spokojenosti však oběma pilotům něco chybí. Především pro Juana Pabla Montoyu není čtvrté místo to, co přesně čekal. Stáj však věří, že se jí v neděli povede ještě lépe a modro-bílý monopost bude konečně v čele světového šampionátu.

Ralfu Schumacherovi vadí to, že do závodu odstartuje z té špinavější strany trati. „Být v první řadě je vždycky příjemné. Jsem rád, že mi byl zrušen trest ztráty deseti míst na startu a já mohu bojovat z pozice, kterou jsem si vybojoval. Pojedu ale ze špinavější části, což není zrovna to nejlepší místo. V prvním sektoru jsem byl velmi rychlý, ale pak jsem začal ztrácet. Musíme ještě zjistit důvody, proč tomu tak bylo. Auto ale jinak jelo dobře,“ sdělil Němec.

Juan Pablo Montoya připustil, že mohl být rychlejší, ale ve druhém sektoru zvolil konzervativnější jízdu. „Auto dnes bylo dobré. Čas mohl být ještě lepší. Poté, co jsem byl v první části okruhu velmi rychlý, jsem se však trochu umírnil, protože jsem chtěl mít jistotu slušného kola. Bojuji o titul mistra světa, především s Michaelem, a nejdůležitější je pro mě stát před ním. Zítra to bude hodně zajímavý závod,“ uvedl Kolumbijec.

Šéfinženýr Sam Michael dodal: „Postavení na startu slibuje hodně zajímavou grand prix. S našimi výkony jsme vcelku spokojeni. Je dobré být před našimi soupeři v šampionátu jezdců i Poháru konstruktérů. Pro závod jsme určiti zvolili dobrou strategii.“


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž