Montagny pojede poprvé před domácím publikem

  • 2
Paříž - Francouzský pilot formule 1 Franck Montagny dostane v týmu Super Aguri příležitost i v nedělní Velké ceně Francie a odbude si tak premiéru před domácím publikem. Vedení stáje prodloužilo s osmadvacetiletým jezdcem spolupráci o jeden závod. Japonec Jamamoto zůstává zatím testovačem.

"Už je to potvrzené. Je to jen na tento závod, jsem si jistý, že příště v Hockenheimu budu zase třetí jezdec," řekl agentuře Reuters Montagny, jenž bude na okruhu v Magny-Cours jediným Francouzem na startu.

Montagny přišel do Super Aguri jako třetí testovací jezdec pro páteční volné tréninky. V květnu ale nahradil japonského nováčka Judžiho Ideho, který nesplnil očekávání, a od té doby absolvoval šest závodů seriálu mistrovství světa. Jen dva z nich dokončil.

Jedničkou týmu Super Aguri je zkušený Japonec Takuma Sató a vedení stáje by se opět chtělo vrátit k čistě japonské sestavě. Zkušenosti v roli třetího pilota zatím sbírá Sakon Jamamoto, jenž by měl brzy usednout i za volant závodního monopostu.

Tým měl ve Francii, kde se jede jedenáctý závod osmnáctidílného seriálu, představit nový vůz, premiéru ale odložil na německou Grand Prix v Hockenheimu.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž