GP Bahrajnu: druhý M.Schumacher, vítěz Alonso a třetí Räikkönen

GP Bahrajnu: druhý M.Schumacher, vítěz Alonso a třetí Räikkönen - Stupně vítězů po GP Bahrajnu (zleva): druhý Michael Schumacher, vítěz Fernando Alonso a třetí Kimmi Räikkönen | foto: Reuters

Média oslavují Schumachera i triumf Alonsa

  • 8
Praha - Jako velký návrat Ferrari a Michaela Schumachera oslavují italské noviny nedělní Grand Prix Bahrajnu, v níž německý pilot obsadil druhé místo. Španělské listy naopak zdůrazňují triumf úřadujícího šampiona Fernanda Alonsa v úvodním závodu nové sezony formule 1.

"Schumacher - návrat krále. Ukázal všem, že je dost silný na to, aby mohl bojovat a vítězit," napsal list Tuttosport.

"Škoda, že mu vítězství uniklo o vlásek. Schumacher a Ferrari jsou ale znovuzrozeni," dodal.

Španělská média naopak nešetří slovy chvály na adresu Alonsa. "Alonso - mistr všech mistrů - udělil Schumimu v Bahrajnu lekci," napsal deník AS.

"Král králů. Alonso vyhrál v Schumiho stylu," přidal se list Marca s narážkou na to, že na stupních vítězů se sešli tři nejlepší piloti minulé sezony - třetí příčku obsadil loňský vicemistr Kimi Räikkönen.

Podle Gazzetty dello Sport ale Alonso jen přibrzdil Ferrari v rozletu. "Renault předhonil Schumachera v boxech," připomněl list, že o vítězi nerozhodl žádný předjížděcí manévr na trati.

"Když se ale podíváte na jeho radost z druhého místa, je jasné, že se jeho příští vítězství jen o trošku odložilo," uvedl deník ve svém komentáři. Dodal ale, že Schumacher přesto utrpěl porážku. "Kdo stojí na pole position, má povinnost vyhrát."

Média si všimla i toho, že Ferrari je opět konkurenceschopné, co se týče rychlosti, ve výborném světle se podle novinářů ukázaly i pneumatiky Bridgestone.

La Repubblica popsala duel úřadujícího s bývalým šampionem výsledkem 1:0 pro Alonsa. "Stáj z Maranella už se letos nenechá ponižovat. Schumacher přesvědčil, že to může dokázat," uvedl list.

Nedělní závod novináři prezentovali i jako souboj generací. "Vedle talentovaného mladíka hraje Schumacher ve svých 37 letech roli strýčka se svým synovcem. Dokázal ale, že je stále nejlepší," napsal list Corriere della Sera.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž