Felipe Massa, Ferrari

Felipe Massa, Ferrari | foto: Reuters

Massa přiznal, že Alonso je hrozba

  • 1
Kuala Lumpur - Dlouho se o něm mluvilo jen jako o dvojce Ferrari, jako o učedníkovi božského Schumachera, ale tomu je konec. Felipe Massa chce, aby se o něm hovořilo už jen jako o vítězi. A po triumfu v kvalifikaci Velké ceny Malajsie je k tomu na nejlepší cestě. "Doufám, že si první místo udržím. Ale nebude to snadné. McLareny mají skvělou formu," řekl den před závodem.

Brazilcův týmový kolega Kimi Räikkönen startuje ze třetího místa, ale větší hrozbu vidí Massa v Alonsovi, jehož monopost je znatelně rychlejší, než tomu bylo před třemi týdny v Melbourne.

"Myslím, že mclareny se stále zlepšovaly a v kvalifikaci byly skutečně velmi, velmi silné. Nepochybuji o tom, že v závodě budeme konkurenceschopní, ale stejně tak nepochybujeme o tom, že Fernando a Lewis na tom budou podobně," pokračoval Felipe ve chvále na největší soupeře.

Massa pronikl na pole position až v závěrečném letmém kole, předposlední pokus mu nevyšel, protože ho zbrzdili pomalejší jezdci. Konec měl ale suverénní. "Bylo to skvělé kolo," přiznal jezdec Ferrari, který porazil Alonsa o téměř tři desetiny vteřiny.

Obával se, aby mu poslední pokus nepřekazil déšť, který byl očekáván koncem kvalifikace. Naštěstí pro něj dráha zůstala nakonec suchá. "Možná pár kapek spadlo, což mohlo znamenat velké problémy, ale neznamenalo. To mi moc pomohlo."

Vítěz druhé kvalifikaci sezony ještě zavzpomínal na předchozí smolný závod, kdy ho zastavily technické problémy. "V Melbourne jsem byl hodně zklamaný. Startoval jsem jako poslední, teď jsem na opačné straně roštu a vše vypadá úplně jinak."

Massův týmový kolega a vítěz z Austrálie Räikkönen, který se obává, aby mu vydržel motor, začne jako třetí. Přiznal potíže s nastavením svého monopostu. "Nebyla snadné dostat auto do ideální formy, ale momentálně už to není tak špatné. V závodě bude v pořádku," uvedl.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž