Majitel Minardi chce Frentzena

  • 2
Faenza - Majitel týmu Minardi Paul Stoddard by v kokpitu vozu své stáje velmi rád viděl Heinze-Haralda Frentzena. Němec by měl nahradit Fernanda Alonsa, jenž bude příští rok testovat monopost Renault. Australan Stoddard potvrdil, že po bok nováčka Alexe Yoonga hledá nějakého zkušeného závodníka a právě Frentzen, účastní 129 grand prix, tuto podmínku splňuje. "Heinz-Harald by mezi náhradníky Fernanda byl první řadě. Mám velkou chuť ho angažovat," řekl Stoddard listu Motorsport News.

Šéf Minardi věřil, že si udrží Alonsa. Ale jeho promotér a zároveň manažer Renaultu Flavio Briatore si talentovaného mladíka rozhodl pro příští sezonu nechat jako testovače u své stáje. Dalšími dostupnými jezdci jsou Australan Mark Webber a Ind Narain Karthikeyan, ale obě chybí tolik potřebná zkušenost a tak jejich šance jsou zatím nejisté.

Frentzenova budoucnost je zatím stále nejistá. Mohl by pokračovat u Prostu, ale není jisté, zda stáj nepoloží její ekonomické potíže. Němec také jednal s šéfem Arrowsu Tomem Walkinshawem.

Pokud by se s ním dohodl, bylo by to asi na úkor Nizozemce Jose Verstappena, který ale už do týmu podepsal kontrakt pro příští sezonu. Stoddart tak stále věří, že se bude moci o Frentzenovy služby ucházet. Jestli ne, tak mají Webber či Karthikeyan šanci debutovat v roce 2002 ve formuli jedna.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž