Kresta po úspěchu v Itálii zase testuje

  • 1
Boloňa, Trnava - Kdepak dárky, stromeček či kapr. Na přípravy Vánoc nemá Roman Kresta pomyšlení. Pomyšlení třeba ano, ale čas rozhodně nikoliv. Po parádním vystoupení ve víkendovém memoriálu Attilia Bettegy v Boloni, kde skončil druhý, měl zase naspěch a tak to s ním bude až k příchodu Ježíška. Rovnou z Itálie včera vyrazil do Francie, kde dnes testuje se svým týmem Škoda Motorsport. ČTĚTE, jak Kresta ke stříbru dojel

„Vyhrál jezdec, který závodil na pneumatikách speciálně určených pro tuto akci. Lépe seděly. Všichni ostatní jsme používali gumy, s nimiž se jezdí mistrovství světa,“ poznamenal k boloňskému triumfu mladého itala Cantamessy Roman Kresta.

Testy s celým týmem
"Ve Francii je celá stáj Škoda, tedy i Toni Gardemeister a Kenneth Eriksson. Jde o poslední testy před lednovou Rallye Monte Carlo," řekl Krestův mluvčí Jan Koudelka.
"Do Štědrého dne se Roman nezastaví, po návratu z Francie jej totiž čekají schůzky se sponzory. Odpočinek si vychutná, tedy pokud se ještě něco nepřihodí, až v období mezi Vánocemi a koncem roku."

Italští fandové byli nadšení
V Boloni, na asfaltové dráze vytvořené na výstavišti, patřil k nejpopulárnějším účastníkům největší italské automobilové estrády Motor Show Bologna. Chodili za ním italští fanoušci a novináři, všichni si jej pamatovali z loňské show, kdy byl třetí, i z letošní Rallye San Remo.

Mladík z Trnavy u Zlína tak vyprávěl, jaké to je být pilotem továrního týmu, podepisoval se a rozdával úsměvy. "Fandové i žurnalisté mu v cíli říkali: Tak chlapče, loni jsi tu byl třetí, teď máš stříbro, taž příští rok určitě vyhraješ," líčí Koudelka, který Krestu v Boloni doprovázel.

Rossi, Schumacher, Kresta...
"Nejlepší na celé show byla asi atmosféra, tribuny byl natřískané, ačkoli mrzlo až praštělo a Roman byl s hostujícím motocyklovým šampionem Valentinem Rossim snad nejpopulárnějším," poznamenal Koudelka.

V Boloni se představil také čtyřnásobný mistr světa ve Formuli 1 Michael Schumacher. Na rozdíl do domácího Rossiho nezávodil. Pouze se ukázal při večerním dodatkovém Memoriálu Dante Salvaye, v jehož finále Kresta rovněž nestačil na Cantamessu.

„Schumacher objel před diváky tři kola, a to bylo vše,“ poznamenal český pilot.
Při exhibici Kresta zkoušel podvozek před dalším závodem, ale pravé testování pro Rallye Monte Carlo začalo teprve dnes. Celý tovární tým je až do čtvrtka ve francouzském Col d´ Able.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž