Kimi Räikkönen si věří: Můžu vyhrát

Šanghaj - Do premiérové Grand prix Číny odstartuje Kimi Räikkönen z druhé pozice. A moc nechybělo, aby porazil vítěze kvalifikace Barichella. "Udělal jsem malou chybu v poslední zatáčce. Ale na Barrichella by to asi nestačilo," věří loňský vicemistr, který už od pátku podává v Šanghaji vynikající výkony.

Fin ztratil na rudé Ferrari 0,166 tisícin vteřiny. Ale je si jist, že v nedělní bitvě výrobců automobilů o získání pozornosti na nejdynamičtějí rostoucím trhu světa, neudělá McLaren-Mercedes ani trochu ostudu.

"Jsem šťastný, že jsem alespoň druhý. To není vůbec špatné. Po dopoledních trénincích jsme udělali na šasi nějaké úpravy a nemám si na co stěžovat."

Räikkönen vtrdí, že na Barrichella neměl, v závodě by to ale mělo podle něj být o něčem jiném. Räikkönen získal první vítězství v sezoně před měsícem v Belgii a s Michaelem Schumacherem vzadu na startu věří, že bude o prvenství bojovat i v Šanghaji.

"Daří se nám tady už od pátku, máme skvělé pneumatiky a naši závodní strategii naprosto věřím. Nemyslím si, že se budou opakovat nějaké problémy, co jsme měli v letošních závodech," dodal muž všemi pasovaný za budoucího mistra světa.

Räikkönen z posledních čtyř závodů kromě již zmiňovaného vítězství v Belgii vždy odstoupil s mechanickou závadou. Naposled v Itálii ho vyřadil únik vody z chladiče motoru.

Kimi Räikkönen (vpředu) a Jenson Button jsou na tiskovou konferenci po kvalifikaci GP Číny.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž