Jordan velel změnám pneumatik

Magny Cours - Proměnlivé podmínky páteční kvalifikace formule 1 v Magny Cours způsobily, že Ralph Firman dokončil na skvělé třetí pozici. Giacarlo Fisichella ho doprovodil na třinácté. Začalo se na mokru a s postupujícím časem dráha postupně osychala. Jordan byl prvním týmem, který sundal pneumatiky do deště (Fisichella) a prvním, jehož jezdec (Firman) vyrazil na tradičně drážkovaných gumách na suchou trať. "Tým udělal dobře. Suché pneumatiky asi bylo výhodou," hodnotil Firman.

Na některých místech dráhy ale byla ještě voda a britský nováček seriálu musel být opatrný. "Nejel jsem úplně naplno, ale přesto to bylo obtížné. Nevyhnul jsem se viditelné chybě a to mě stále hodně času. Ale třetí místo není vůbec špatné. Okruh je hodně technický a já jsem zde poprvé v životě. Těším se, až si ho zítra na suché dráze pořádně vryju do paměti."

Fisichella skončil až třináctý a neporovnatelné podmínky pro všechny jezdce mu evidentně náladu nezvedly. "To byla hrozná kvalifikace. Nasadili jsme přechodné pneumatiky, ale dráha byla ještě pořád hodně mokrá. Pátek není důlěžitý a doufám, že něco podobného se už v sobotu opakovat nebude. Přál bych si stálé podmínky, ale určitě by mi nevadilo, kdyby bylo stále mokro," uvedl italský rychlík.

Hlavní inženýr Gary Anderson k tomu dodal: "První kvalifikace byla prostě loterie. Trať byla stále sušší a sušší a piloti rychlejší a rychlejší. Je pěkné získat díky Ralphovi třetí místo, i když v závěrečné šikaně udělal chybu a nějaký čas ztratil. Je těžké nějak dál dnešní podívanou komentovat."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž