Janiš bude testovat vůz série ChampCar

Praha - Automobilový jezdec Jarek Janiš by se mohl v závěru sezony jako první český závodník objevit v zámořském seriálu ChampCar. Jednadvacetiletý pilot dostal pozvánku k testování v týmu Dale Coyne Racing. Pokud uspěje, mohl by jet závěrečné dva závody seriálu v australském Gold Coastu a Mexiku.

Testovat bude 12. a 13. října na okruhu Putnam poblíž Chicaga.

Janiš, který letos startoval v německém šampionátu cestovních vozů, by v týmu nahradil argentinského jezdce Gastona Mazzacaneho. Do zámoří by se vydal závodit krátce po Tomáši Engem, který má za sebou premiéru v konkurenčním šampionátu IRL.

Kvůli šanci, kterou dostal v USA, Janiš nepojede o víkendu Epilog na Masarykově okruhu. "Je to pro mě skvělá příležitost, která se objevila hodně nečekaně, byl to pro mě trochu šok.

Původně jsem měl jet o víkendu v Brně, ale tou dobou už budu v letadle," uvedl na své internetové stránce Janiš.

Ve čtvrtek absolvoval v Brně narychlo zorganizovaný test s vozem formule 3000, aby si po sezoně v DTM zvykl na odlišný vůz.

"Na testy vozu ChampCar se hodně těším, bude to určitě silný zážitek. Jejich ovládání se asi bude lišit od F3000, jsou těžší a přeplňované motory mají výkon asi 750 koní, což je zhruba o 300 koní více než F3000," dodal Janiš.

S týmem Dale Coyne loni testoval i Enge.

Je 13,80 Kč za minutu volání ze zahraničí přijatelná cena?

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:00 neděle 13. května 2007. Anketa je uzavřena.

NE
NE 1398

ANO
ANO 391

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž