Jaguary nezastavily ani technické problémy

Spa-Francorchamps - Navzdory technickým problémům se vozy stáje jaguar propracovaly v pátečních volných trénincích na Velkou cenu Belgie formule 1 do nejlepší desítky. Eddie Irvine zajel devátý čas a Pedro de la Rosa dokonce sedmý. Šéf stáje Niki Lauda vidí za úspěchem rychlost belgické tratě. "Ve Spa nejsou žádné pomalé zatáčky, což našemu šasí velmi vyhovuje. Slabiny aerodynamiky, které nás zpomalovaly v minulých závodech zde nejsou tolik znát. Navzdory několika problémům se nám podařilo dnes dosáhnout výrazného zlepšení," nechal se slyšet Rakušan.

Ačkoli v závěru poskočil na sedmou pozici, nebyl Pedro de la Rosa příliš spokojen. Doufal, že se mu na trati podaří strávit více času.

"Ráno se mi vůbec nedařilo. Nejdříve jsem měl problémy s plynovým pedálem, poté mě pro změnu zlobilo zapalování. Nebyly to vážné závady, ale plně jsme jsme kvůli tomu nevyužili čas povolený pro přípravu vozidla přímo na trati. Musím však souhlasit s tím, že našemu monopostu tenhle okruh hodně sedí," řekl španělský jezdec.

Ani Eddie Irvine nezažil bezproblémový trénink: "Měl jsem závadu na brzdovém ústrojí a auto pak bylo velmi těžce ovladatelné. Potom nebylo v pořádku zapalování, zítra je před námi ještě hodně práce," uvedl charismatický pilot.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž