Heidfelda trápil poškozený chladič

Barcelona - Piloti Sauberu skončili první den tréninků před Velkou cenou Španělska na trati v Barceloně na devátém a třináctém místě. Felipe Massa dojel pouhých osm desetin vteřiny za vítězným Michaelem Schumacherem. Brazilec na okruhu absolvoval celkem 34 kol a se svým výkonem byl velmi spokojený. "Jsem šťastný z toho, jak mi to dnes šlo. Už dopoledne se mi podařilo zajet skvělý čas. Pak se oteplilo a já se odpoledne ještě zlepšil. Někteří z těch, kteří byli přede mnou, měli určitě poloprázdné nádrže, takže jsem spokojený. Auto dobře drželo na trati a podobně byly v pohodě i pneumatiky. Zatím to byl dobrý začátek oslav mých čtvrtečních narozenin," sdělil Felipe Massa.

Naopak Nick Heidfeld měl ke spokojenosti přece jen dále. Na okruhu absolvoval o čtyři kola méně než jeho stájový kolega a především se potýkal s problémy, které vyvrcholily unikající kapalinou z chladiče ve druhé sérii testů.

"Dopoledne jsem s chováním vozu nebyl příliš spokojen, ale taky to bylo k něčemu dobré - alespoň jsme se na okruhu svezl. O polední pauze jsme změnili pár věcí a nastavení vozu bylo už lepší. Ale po jedenácti kolech mi začal téct chladič a než mi ho mechanici v boxech vyměnili, zbyl mi čas už jen na další čtyři kola. Mrzelo mě, že jsem ztratil takovou velkou spoustu času, ale mám pocit, že v nastavení jdeme správným směrem," řekl německý jezdec.

"Dnes se v Barceloně hodně měnily povětrnostní podmínky. První kolo šlo zajet rychle, ale pak bylo všecko náhle jinak, a to druhé mohlo být klidně velmi pomalé. To je tu v létě běžné, ale pro inženýry a mechaniky to přináší hodně práce, protože se musí průběžně měnit nastavení monopostů. S průběhem testů jsme i přes potíže Nicka Heidfelda s chlazením vcelku spokojeni," dodal technický ředitel Sauberu Willi Rampf.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž