Sportovní ředitel Sam Michael z týmu McLaren pořádně osprchoval vítěze Velké

Sportovní ředitel Sam Michael z týmu McLaren pořádně osprchoval vítěze Velké ceny Maďarska Lewise Hamiltona. | foto: AP

Stále můžu být mistr světa, věří maďarskou výhrou nabuzený Hamilton

  • 17
Možná na první místo celkového pořadí ztrácí 74 bodů, možná neměl v Maďarsku navzdory vítězství nejrychlejší auto, přesto je Lewis Hamilton přesvědčen, že je naplno ve hře o titul mistra světa. "Tento víkend ukázal, že je stále o co hrát," řekl jezdec McLarenu. "Fernando nemá dost velký náskok a pokud budeme pokračovat v těchto výkonech, můžeme ho dostihnout."

Hamiltonovo druhé vítězství přišlo po třech závodech, kdy se potýkal s problémy a získal dohromady pouze čtyři body. Ani jeho soupeři se však nevyhýbali potížím, takže od příčky lídra ho devět závodů před koncem sezony dělí pouhá dvě vítězství.

"Chybí nám hlavně spolehlivost a vyrovnanost. Potřebujeme auto zlepšit v mnoha oblastech jsem si jistý, že to dokážeme," věří vítěz Velké ceny Maďarska.

Pro Hamiltona je nesmírně důležitá psychická pohoda, takže vítězství před letní pauzou pro něj bylo důležité. Mistr světa sezony 2008 miluje vyhrávání a potřebuje si věřit. "Je to skvělý pocit a bylo nesmírně důležité, že se nám povedlo triumfovat před prázdninami. Je před námi moře práce a právě tohle je impulz, který nám hodně pomůže."

Hamilton hovořil i k průběhu závodu a přiznával, že zásadní vliv na výsledek měl start, kdy udržel první místo a dvojice stáje Lotus zůstala za ním.

"Ti kluci byli velmi rychlí," řekl. "Pokud by se kvalifikovali přede mnou, bylo by nemožné je v závodě porazit."

Pod tlakem jednoho z jezdců francouzské stáje byl až na výjimky celý závod. Neudělal však jedinou chybu, na klikatém okruhu nedal soupeřům příležitost, aby ho připravili o vítězství. Jel jako skutečný šampion.

"Nikdy to nebylo těsné, měl jsem jasný plán a plnil jsem ho dobře. V některých zatáčkách jsem jim dovolil, aby se přiblížili, a v posledním sektoru šlápl na plyn, aby se závěrečných třech zatáčkách nedostali blízko. Fungovalo to," pochvaloval si sedmadvacetiletý závodník.

Další Velká cena se jede v září v Belgii. Okruh ve Spa-Francorchamps řadí Hamilton mezi své nejoblíbenější. V roce 2010 se zde radoval z vítězství.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž