Häkkinen se už nemusí do formule 1 vrátit

Indianapolis - Mika Häkkinen zatím není ničím nucen, aby učinil rozhodnutí o své budoucnosti po roce 2002. Nicméně dvojnásobný mistr světa se nechal slyšet, že se už nemusí do kokpitu formule 1 vrátit. "Je to jedna z možností. Ale zatím nemá smysl se tím zabývat," nechal se slyšet jezdec McLarenu na čtvrteční tiskové konferenci. V Monze vedení McLarenu oznámilo, že Häkkinen si bere pro sezonu 2002 volno, aby se mohl věnovat rodině a v týmu ho nahradí Kimi Räikkönen.

"Jednoduše jsem se rozhodl vzít si rok volno. Uvidím, jak se budu cítit a doufám, že mi všechny dveře zůstanou otevřené. V tento moment se řídím heslem: Buď v pohodě a počkej, co se bude dít," vysvětlil své pocity finský jezdec.

Jako hlavní důvod svého rozhodnutí uvedl opět únavu po mnoha letech ve formuli 1 a touhu naplno se věnovat rodině. "Po tolika letech ve formuli 1 vidíte vše, čeho jste dosáhli a padá na vás únava. Už se nedokážete na 100 procent soustředit na každý závod," prozradil Häkkinen.

Po dotazu na cíl ve zbývajících dvou závodech Fin řekl, že by ještě rád jednou stanul na nejvyšším stupni. "Stále můžeme vyhrávat závody a to i jediným naším cílem. Mám s týmem smlouvu do konce sezony a tak ji musím dodržet ve všech bodech a bojovat ze všech sil," dodal Mika Häkkinen.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž