Giancarlo Fisichella zůstane v monopostu Force India, do Ferrari neusedne.

Giancarlo Fisichella zůstane v monopostu Force India, do Ferrari neusedne. | foto: Reuters

Fisichella s Ferrari nepojede, Massu možná nahradí Kubica

  • 11
Giancarlo Fisichella pojede příští týden v Itálii v barvách svého týmu Force India. Stáj v úterý ukončila spekulace, že by mohl nahradit pomalého Badoera. Dalším adeptem na rudý kokpit je prý Polák Kubica, který se po odchodu BMW z formule 1 nemusí vázat ke svému současnému týmu. Závodit s Ferrari by prý mohl už v Monze.

Dlouholetému testovacímu jezdci Ferrari Badoerovi se vůbec nedaří a v uplynulých dvou závodech byl pokaždé poslední.

Proto italská stáj shání pro domácí závod náhradu a Kubica by byl vhodný kandidát, v Monze dojel v roce 2006 jako neznámý závodník nečekaně na třetím místě.

Jeho eventuální přestup do Ferrari bude ale také záležet na tom, zda Massa bude v týmu jezdit i za rok. Náhradníka za Badoera chtějí u Ferrari oznámit ve středu, nejpozději ve čtvrtek.

Massa v neděli přijel do Miami, aby podstoupil kompletní lékařské vyšetření hlavy, kterou mu vážně zranila pružina z vozu Brawn GP krajana Rubense Barrichella při kvalifikaci na Velkou cenu Maďarska. Lékaři mu dali zelenou. Massa už je prý natolik v pořádku, že může pomalu začít s fyzickou zátěží.

Do mistrovství světa by se teoreticky mohl vrátit 18. října při domácí Grand Prix v Brazílii, ale tým Ferrari očekává, že to bude až v příští sezoně.

"Jsem moc rád, že ty testy takhle dopadly," uvedl Massa, který se ještě v příštích dnech podrobí drobnějšímu chirurgickému zákroku. "Pak začnu trénovat, aby se dostal do formy," prohlásil.

Návrat nechce uspěchat. "Nejdřív chci udělat první kroky, připravit se fyzicky, což bude náročné. Uvidíme," dodal.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž