Fernando Alonso

Fernando Alonso při kvalifikaci na Velkou cenu USA. | foto: John Sommers II , Reuters

Ferrari je na tom lépe, přiznal Renault

Indianapolis - Třetí muž kvalifikace Giancarlo Fisichella netajil úžas nad převahou Ferrari v sobotním meření sil: "Výkonnost Ferrari nás skutečně překvapila," uvedl jezdec Renaultu. "Jsou téměř o vteřinu rychlejší. Nyní pochyb o tom, že tady v USA jsou na tom lépe."

Michael Schumacher zvítězil v Indianapolisu už čtyřikrát a rád by zkompletoval sadu na pět triumfů. V zádech s týmovým kolegou Massou k tomu bude mít ideální příležitost.

Na oválu na konci okruhu lze ale celkem bez problémů předjíždět, takže pozice na startu není tak důležitá jako na většině další tratí seriálu formule 1.

"Je před námi hodně dlouhý závod, bude náročný na pneumatiky a také fyzicky a mentálně. Šance něco z pořadím udělat určitě existuje," pokračoval Ital.

Fisichella také prozradil, že v Renaultu přesně nevědí, proč na Ferrari tolik ztrácejí.

"Důvod rozdílu neznáme. Myslím, že tady mají, stejně jako my, stejné šasi jako před týdnem v Kanadě. Možná to je charakterem okruhu a pneumatiky Bridgestone tady pracují lépe než michelinky. Těžko říct."

Fernando Alonso tak překvapen nebyl: "Páté místo je lepší než jsem čekal. Předpokládali jsme, že Ferrari bude v Severní Americe rychlé. Když kvůli pneumatikám selhali v Kanadě, tady už to muselo přijít."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž