Enge ve dvojici s novým pilotem

Novým kolegou Tomáše Engeho v týmu mySap.com v seriálu mistrovství formule 3000 bude Jihoafričan Tomas Scheckter, syn bývalého světového šampióna v závodech vozů formuli 1 Jodyho Schecktera. Devatenáctiletý jezdec nahradí ve stáji Francouze Stephana Sarrazina, který byl kvůli nevýrazným výkonům propuštěn. Scheckter, jenž dosud jezdil v britském šampionátu formule 3, se poprvé setká s Engem a členy týmu ve čtvrtek v rakouském Zeltwegu, kde se v sobotu jede sedmý závod seriálu formule 3000.
"Moc se těším na to, že budu jezdit za jeden z nejlepších světových týmů," řekl Scheckter, kterému v britském mistrovství patřilo průběžné druhé místo. Jeho otec vybojoval v roce 1979 pro stáj Ferrari dosud poslední jezdecký titul ve formuli 1.

Z juniorky McLarenu po loňském prvenství přešel do seriálu F1 Němec Nick Heidfeld i jeho kolega, které nahradili Enge se Sarrazinem. Zejména od francouzského jezdce, který loni překvapil konečným čtvrtým místem, si vedení týmu hodně slibovalo, ale během šesti závodů Sarrazin získal jen tři body. Enge má na kontě čtyři body za dvě pátá místa.

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž