PŘED NEHODOU. Takhle pózovala María de Villotaová s monopostem ruské stáje formule 1 Marussia před tragickou havárií. | foto: Profimedia.cz

Ve formuli 1 přišla jezdkyně o oko, přesto mluví o splněném snu

  • 10
Ve formuli 1 zažila krátkou a tragickou zkušenost. Automobilová jezdkyně María de Villotaová měla hned při své první testovací jízdě ošklivou havárii, při které přišla o oko. Tři měsíce po nehodě přesto mluví o splněném snu.

"Formule 1 tím snem vždycky byla. Splnil se mi. Mám pocit, že jsem pilot. Můj nový život vzejde z mého snu," řekla pro španělský magazín Hola v prvním rozhovoru od nešťastné události.

Na začátku července skončila její jízda v monopostu ruské stáje Marussia tragicky, přesto De Villotaová návrat za volant nevyloučila.

"Ale ještě nevím. Bude záležet na licenci. Ve Spojených státech jsou někteří jezdci, kteří přišli o oko, a přesto licenci vlastní," podotkla.

Od jejího karambolu na letišti v anglickém Duxfordu uplynuly tři měsíce, ale jak přiznala, stále má bolesti, v hlavě pociťuje tlak, navíc ztratila čich a chuť.

NOVÁ VIZÁŽ. María de Villotaová s krátkými vlasy na první fotografii po nehodě.

Největší šok však zažila při prvním pohledu do zrcadla, protože o rozsahu svých zranění dlouho nevěděla všechno.

"Když jsem se poprvé podívala do zrcadla, uviděla jsem, že mám v obličeji 140 stehů, a zachvátila mě panika," vyprávěla dvaatřicetiletá De Villotaová, kterou čeká ještě řada operací.

"To nejhorší mám ale za sebou," dodala s nadějí.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž