Burti vynechá show. Žení se

Sao Paulo - Testovač Ferrari Luciano Burti se nakonec nezúčastní šestého ročníku populárního brazilské vytrvalostního závodu motokár Granja Viana 500. Expilot Prostu se totiž bude ve stejném datu, tedy o víkendu 9. a 10. listopadu, ženit. Bude se brát svoji dlouholetou přítelkyni z Belo Horizonte a nestane se tak stájovým kolegou Rubense Barrichella, Felipe Massy a Tony Kanaana. Závodu se zúčastní celkem šedesát stájí v počtu od tří do deseti závodníků. Mezi účastníky se stále ještě může zařadit pilot Williamsu Juan-Pablo Montoya.

Kolumbijec však svoji premiéru v závodě zatím nepotvrdil.

Další zahraniční hvězdou bude pokračovatel slavného závodnického rodu Američan A. J. Foyt IV, který právě vyhrál juniorskou formuli série zámořské IRL Infinity Pro Seties. Vnuk několikanásobného vítěze Indy by měl být spolujezdcem brazilského pilota IRL Aírtona Darého.

Na startovní čáru se také postavy ženská posádka, která svoji nominaci oznámila minulý týden. Jejími členkami budou šampionka Sudam Formule 3 skupiny B Suzane Carvalhová, Andréia Octavianová a Graziela Paioliová.

Největší hvězdou podniku je však stále druhý muž letošního pořadí F1 Rubens Barrichello, jenž závod vyhrál čtyřikrát, z toho poslední tři roky v řadě.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž