Baumgartner nepřijme vládní pomoc

Budapešť - Maďarský pilot formule jedna Zsolt Baumgartner se s národním ministerstvem sportu dohodl na zrušení ústní dohody o dotaci ve výši čtyř milionů dolarů, které měl od vlády pro účast v závodech mistrovství světa obdržet. Působení třiadvacetiletého jezdce ve stáji Minardi by však ohroženo být nemělo.

Baumgartner se společně se svými manažery rozhodl dotace vzdát kvůli odlišným názorům veřejnosti na tuto finanční pomoc. Místo poskytnutí milionů přímo od vlády podepsal sponzorskou smlouvu na 285.000 dolarů se společností provozující maďarský okruh pro formuli 1 Hungaroring, i tato firma je přitom ve vlastnictví státu.

Minardi je jedním z nejchudších týmů ve formuli jedna, a proto musejí angažovaní soutěžní jezdci do stáje přinášet finanční prostředky od vlastních sponzorů. Baumgartnerovi při jejich splácení pomůže i fakt, že vedení týmu rozhodlo o posunutí
lhůty pro vyrovnání všech pohledávek až na konec sezony.

Maďarský závodník se v kokpitu F1 objevil zatím jen dvakrát, když v loňském ročníku ve stáji Jordan zaskakoval za zraněného Brita Ralpha Firmana.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž