Barrichello má vztek. Chtěl vyhrát

Indianapolis - Brazilský jezdec Rubens Barrichello litoval promarněné příležitosti. Stejně jako minulý víkend při Velké ceně Kanady, tak i v posledním závodu v Indianapolis skončil za stájovým kolegou Michaelem Schumacherem. "Byl to pro mě nešťastný závod. Povedla se mi kvalifikace, i v závodu jsem zajel nejrychlejší kolo, ale vyhrát jsem zase nedokázal."

"Mrzí mě to daleko víc než v Kanadě, tentokrát jsem měl vítězství ve svých rukách," uvedl Barrichello, kterého Michael Schumacher předjel už v jedenáctém kole. O čtyřicet kol později však došlo k málo vídané situaci.  Barrichello jako by chtěl potvrdit konec týmové strategie a zaútočil na jedničku Ferrari.
 
Jeho snaha byla marná, stejně jako před týdnem v Kanadě. "Oba dva závody jsem ale vyhrát mohl," upozornil Barrichello "Ale kdyby neexistuje. Přesto všechno Indianapolis opouštím spokojený," uzavřel Barrichello, jenž se po závodě dočkal pochvaly od Michaela Schumachera.

"Rubens byl velmi rychlý a já jsem celý víkend ani příliš nepočítal s tím, že bych mohl vyhrát. Za cíl jsem si dával druhé místo," řekl vítěz závodu.
 
Michael Schumacher díky osmi vítězstvím z devíti závodů vede mistrovství s osmdesáti body. Barrichello jich má dvaašedesát.

Rubens Barrichello se raduje z vítězství v kvalifikaci.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž