Arrows touží navázat na Monako

Leafield - Po bodovaném umístění ve Velké ceně Monaka touží všichni v týmu Arrows po podobném úspěchu i v nadcházející Grand Prix Kanady. Na ni se oranžové monoposty připravovaly dva dny v britském Silverstone. Přes nepřízeň počasí naplnila stáj plánovaný program, který byl zaměřen zejména na nastavení zavěšení kol a ověřování spolehlivosti motoru. V předchozích startech již Heinz-Harald dostatečně potvrdil potenciál vozu A23. "Do Kanady míříme pro dobrý výsledek, i když nám samozřejmě bude muset pomoci i štěstí," uvedl německý pilot.

Tým Toma Walkinshawa si může určité sebevědomí dovolit. Vždyť se stejným motorem jako má k dispozici Jaguar dosahuje mnohem lepších výsledků. Frentzen se na velkou cenu těší o to víc, že loni nemohl pro zranění z tréninku k závodu nastoupit.

"Montreal je nádherné město a na okruhu bývají pravidelně skvělí fanoušci. Část trati vede přímo městem a jízda po něm je velmi vzrušující. Loni jsem kvůli bolestem nenastoupil, a tak se velmi těším. Chceme potvrdit, že kvalita našeho vozu stále stoupá, a proto se velmi tvrdě připravujeme."

Druhý jezdec Enrique Bernoldi loni v Montrealu šachovnicový praporek neviděl. Přestal mu pracovat chladič a v zápětí se přehrál motor. Letos by rád dojel až do cíle, stejně jako se mu to podařilo před týdnem v Monaku.

"Velkou cenu Kanady mám rád. Atmosféra je tam báječná a trať nemá chybu. Je sice úzká, ale předjíždění na ní není nemožné. Šikany nejsou vůbec jednoduché, ale dá se v nich na brzdy hodně získat. Hodně záleží na brzdách. V Montrealu jsou hodně namáhány, a musí být výborně připraveny. Doufám, že prokážeme výkonost z posledních závodů," zhodnotil Brazilec.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž