Michael Schumacher na archivním snímku

Michael Schumacher na archivním snímku | foto: Reuters

Fiktivní rozhovor se Schumacherem vyjde draho, rodina vysoudila odškodné

  • 0
Rodina Michaela Schumachera dostane odškodné 200 000 eur (téměř pět milionů korun) od německého časopisu Die Aktuelle, jenž loni zveřejnil fiktivní rozhovor se sedminásobným mistrem světa formule 1, který vygenerovala umělá inteligence.

O rozhodnutí mnichovského pracovního soudu a dohodě o vyrovnání s mediální skupinou Funke, pod níž bulvární časopis patří, informoval média bez dalších podrobností zástupce rodiny.

Fiktivní rozhovor otiskl časopis Die Aktuelle loni v dubnu. Schumacherova fotografie se objevila už na obálce s titulkem „Michael Schumacher: první rozhovor! Světová senzace!“ a podtitulkem „Zní to klamně reálně“. Samotný „rozhovor“ se pak točil kolem Schumacherovy rodiny a obsahoval výroky, které bývalému pilotovi F1 vložila do úst umělá inteligence.

Schumacherova rodina se proti zveřejněnému textu, u něhož se čtenář až skoro na samém konci dozvěděl, že nejde o opravdový rozhovor, ostře ohradila. Mediální skupina Funke se následně za materiál omluvila a propustila šéfredaktorku Die Aktuelle.

Schumacherova manželka po letech mlčení: Michael je jiný, ale je tu

Schumacher se na veřejnosti neobjevil od prosince 2013, kdy měl ve francouzských Alpách nehodu na lyžích a byl dlouho v kómatu. Rodina informuje o jeho zdravotním stavu minimálně. V roce 2021 jeho manželka Corinna v dokumentárním filmu streamovací služby Netflix uvedla, že její manžel je doma a pokračuje v terapiích.

,

Sport v roce 2024

14. 6. - 14. 7. Fotbalové EURO, Německo
29. 6. - 21. 7. Cyklistická Tour de France
1. - 14. 7. Tenisový Wimbledon