Gólová radost florbalistů Pardubic. | foto: Lukáš Urban, MF DNES

Florbalisté Pardubic vlétnou do sezony Superpohárem v aréně

  • 0
Soubojem vítěze poháru s posledním šampionem superligy odstartuje v sobotu ve dvě odpoledne nová tuzemská florbalová sezona. Hráči Pardubic se v domácí enteria areně poměří se silným protivníkem z Vítkovic.

„To, že budeme hned na úvod hrát proti takovému soupeři, a ještě před určitě výbornou kulisou, je pro nás velká událost,“ těší se trenér Sokolů Ladislav Štancl.

Vzhledem k tomu, že Vítkovice loni v domácí Ostravar Aréně ovládly superfinále s Mladou Boleslaví 4:3 a Pardubice stejným výsledkem porazily Liberec ve finále poháru, půjde zítra o takzvaný Superpohár.

„Nejdůležitější pro nás však bude, abychom v prvním kole předvedli dobrý a kvalitní výkon. Soutěž začíná a bude to potřeba pro psychiku hráčů a pro jejich chuť do další dlouhodobé práce,“ říká Štancl. Ten bude i v letošním ročníku superligy dirigovat lavičku se svým asistentem Janem Černohorským.

Natrénováno by Sokoli mít měli, v létě se zúčastnili nejen dvou mezinárodních dobře obsazených turnajů. Po loňském prvenství v Praze na Czech Open v kategorii Pro jim sice letos jen těsně unikl postup do čtvrtfinále z kategorie Elite, ale chuť si Východočeši spravili na turnaji Slovak Floorball Cup v Bratislavě. Tam získali stříbro, stejně jako jejich juniorští kolegové.

„Splněno“ mají prozatím Pardubice i v již zmíněném českém poháru: v posledních kolech letošní vrcholové části porazily na Dašické Tatran Střešovice 4:3 po nájezdech a postoupily do vyřazovací fáze. Prioritou ovšem stále zůstávají výkony v nejvyšší soutěži. Loni hrála družina kolem nového kapitána Tomáše Dleska baráž o udržení, zatímco letos by si podobné boje rozhodně chtěla odpustit.

Pardubičtí florbalisté (v bílém) zakládají akci v utkání proti Tatranu...

Bez tvrdé práce to nepůjde, říká Štancl

„Čím vyšší postavení v tabulce, tím ta spokojenost logicky bude větší. Nic se nám ale nepovede, pokud nebudeme tvrdě pracovat,“ má jasno Štancl.

V kontinuální práci by se mohl opřít o fakt, že přes léto nedošlo k žádným extra velkým pohybům v kádru. Kabinu opustil pouze zadák Jan Bílý, který se rozhodl ukončit kariéru a nadále se bude vedle trénování v amatérském florbalovém celku Haga Pardubice věnovat hokejbalu. Nováčky v pardubickém dresu jsou pak obránce Vojtěch Klein z Děčína a vlastní junioři Vojtěch Kaluža s Davidem Petrželou, kteří navíc již v minulosti za dospělý mančaft naskočili.

Sokoli v srpnu představili novou klubovou identitu

Daleko výraznější změny Sokoli v mezisezonním období zaznamenali v klubových kancelářích. Mají nového generálního manažera v osobě Martina Zozuláka, personální změnu utrpělo i PR oddělení, ale hlavně došlo ke kompletnímu rebrandingu klubu včetně nového oficiálního názvu Sokoli Pardubice a klubové grafiky.

„Je třeba se na tu změnu dívat v širší souvislosti s celou prezentací, nikoli pouze v logu. A jako celek se to podle mě opravdu povedlo, mám z toho velkou radost. Klobouk dolů před všemi, kdo se na tom podíleli,“ říká o nové pardubické identitě Ladislav Štancl.

Sokoli Pardubice v sezoně 2019-20

Brankáři: Martin Haleš, Jakub Levínský.
Obránci: Václav Oubrecht, Vojtěch Kaluža, Tomáš Dlesk, Daniel Škeřík, Lukáš Slabý, Vojtěch Klein, Lukáš Prix, Filip Krigovský, Radek Formánek, Patrik Petr.
Útočníci: Michal Janeček, Martin Zozulák, Jan Kourek, Ivo Teichman, Přemek Pakosta, Adam Šmíd, Jan Savický, David Petržela, David Žáček, Petr Černý.
Realizační tým: Ladislav Štancl (trenér), Jan Černohorský (asistent trenéra), Petr Mocek (kondiční trenér), Kateřina Levínská (fyzioterapeutka).