Brankář Tomáš Kafka

Brankář Tomáš Kafka | foto: ČFbU

V nominaci českých florbalistů na MS je Kafka i hráč ze čtvrté ligy

  • 1
Tři týdny před startem světového šampionátu ve florbale, kde bude česká reprezentace obhajovat bronzové medaile, už kouč Tomáš Trnavský zveřejnil konečnou nominaci.

Do švýcarského Curychu, kde se mistrovství odehraje, odjede 20 hráčů, mezi nimiž jsou i čtyři nováčci (Suchánek, Kološ, Tokoš a Ondrušek). Naopak již počtvrté za sebou bude v brance osvědčené duo Tomáš Kafka a David Rytych.

"Nebylo vůbec jednoduché rozhodnout se, koho na MS vzít a koho naopak nechat doma. Zvažovali jsme veškeré aspekty u hráčů a myslím, že to jsou ti praví, kteří se nám hodí do herního systému," řekl trenér Trnavský.

Ten mimochodem do nominace zařadil třeba i útočníka Štěpána Slaného, který hraje v Česku druhou nejvyšší soutěž, či zkušeného Aleše Zálesného, který ve Švýcarsku působí dokonce až ve čtvrté lize. Po mistrovství, které Češi začnou 2. prosince proti Japonsku, chce však skončit.

"Zápasy na šampionátu budou těžké a tvrdé, proto jsme vybrali právě tuhle odolnou sestavu," tvrdí Trnavský.

V sestavě jsou pak tři hráči, kteří hrají ve švédské Superlize, nejlepší soutěži světa, dva z finské a pětice krajánků působí ve Švýcarsku.

Nominace českých florbalistů na MS ve Švýcarsku

Brankáři: Tomáš Kafka (Tatran Střešovice), David Rytych (Helsingborg/Švéd.).

Obránci: Petr Kološ, Patrik Suchánek (oba Vítkovice), Marek Deutsch (Tatran Střešovice), Milan Garčar (Helsingborg/Švéd.), Tomáš Chrápek (Langenthal/Švýc.), Aleš Jakůbek (Grasshopper Curych/Švýc.), Jan Jelínek (Nokian KrP/Fin.).

Útočníci: Milan Fridrich, Tom Ondrušek, Martin Richter (všichni Tatran Střešovice), Matěj Jendrišák (Chodov), Štěpán Slaný (Česká Lípa), Martin Tokoš (Vítkovice), Martin Ostřanský (Alligator Malans/Švýc.), Vojtěch Skalík (Grasshopper Curych/Švýc.), Tomáš Sladký (Koovee/Fin.), Milan Tomašík (IBK Dalen/Švéd.), Aleš Zálesný (Verbano Gordola/Švýc.).