Ostravští florbalisté Jiří Curney (vpravo) a Matěj Smeták.

Ostravští florbalisté Jiří Curney (vpravo) a Matěj Smeták. | foto: Alexandr Satinský, MAFRA

Je to neuvěřitelné, říká o postupu do finále ostravský Curney

  • 0
Poprvé v kariéře hraje útočník Jiří Curney play-off a hned se s týmem FBC Remedicum Ostrava dostal do finále extraligy. A na postupu měl on sám výrazný podíl. V rozhodujícím pátém utkání semifinálové série proti Vítkovicím vstřelil při výhře 4:3 dvě branky.

"Ale v semifinále rozhodly bojovnost a nasazení. Prostě maličkosti. Vítkovice hrály dobře, rozhodlo fakt jen pár gólů, opravdu to bylo padesát na padesát. Vyhrál spíše šťastnější než lepší," uznal Jiří Curney.

Kouč Vítkovic Mrázek mluvil o tom, že v jeho týmu nezahrály opory tak jako u vás. Bylo to cítit?
Nebyl tam třeba Pavel Brus. Ale Vítkovice mají tak široký kádr, že i když jim někdo vypadne, dokážou ho nahradit. Mají mladé talentované hráče. Nebyli o tolik jiní než loni.

Do finále vás posunul gól v přesilovce a fakt, že následné oslabení jste přečkali bez inkasované branky. Byl to klíčový moment pátého zápasu semifinále?
Jo, je to důležitá věc. My se to snažíme na tréninku cvičit, naštěstí se nám to vyplatilo. Díky tomu jsme vyhráli rozhodující zápas.

Loni jste hráli ve skupině o udržení. Letos jste ve finále. Čekal jste to před sezonou?
Je to neuvěřitelné, před sezonou bych to vůbec neřekl. Spíš bych čekal, že budem hrát na hraně play-off, snad i o záchranu, nevypadalo to ze začátku moc dobře. Ale vyšla nám úplně suprová sezona.

Jste překvapením sezony. Troufáte si i v boji o titul?
Finále teď přichází a my ho chceme vyhrát.

Soupeřem vám bude střešovický Tatran, historicky nejúspěšnější český florbalový klub. Váš klub za ním zůstal osmkrát druhý. Nebude vás to strašit?
Trošku jsme se o tom bavili a chtěli jsme Tatran. Nevím proč, asi nám jeho hra teď více sedí.