Radim Cepek a hráči české florbalové reprezentace.

Radim Cepek a hráči české florbalové reprezentace. | foto: Martin Flousek, Český florbal

Florbalisté ladí formu v Teplicích a čeká je generálka s Němci

  • 0
Čeští florbalisté ladí od středy formu před mistrovstvím světa v Rize na závěrečném soustředění v Teplicích a v sobotu si ho zpestří posledním přípravným duelem v Saské Kamenici proti Německu. Odehraje se přesně týden před vstupem do vrcholu sezony.

„V zápase s Německem navážeme na přípravu, kterou máme tady v průběhu soustředění. Budeme hrát ve složeních, která budou vidět na mistrovství světa. Máme dvě varianty, které budeme zkoušet. Měly by se v tom zápase projevovat v obraně i v útoku věci, na kterých pracujeme,“ řekl novinářům trenér Radim Cepek.

Ten ve finální přípravě postrádá nemocného univerzála Marka Beneše. „Doufáme, že bude do šampionátu zdravý a připravený,“ dodal kouč.

Proti Německu v duelu, který se hraje od 18:00, se mohou také Češi naladit na papírově slabší soupeře, kteří je čekají na startu turnaje. A také si trošku spravit chuť po turnaji Euro Floorball Tour ve Växjö, kde na začátku listopadu prohráli s domácím Švédskem 3:11, s Finskem 3:10 a se Švýcarskem 5:9.

„Poslední zápasy jsme nehráli podle našich představ, výsledkově se nám nedařilo a předvedená hra taky nebyla dobrá. Nedařilo se vůbec nic. Přicházela tam taková křeč, že ať už se snažíme dělat cokoliv, tak nám to nevycházelo,“ zhodnotil Cepek vyvrcholení dvouletého cyklu soubojů s elitní světovou trojkou, v kterém český tým ani jednou ze čtyř turnajů nevyhrál.

„I proto jsme trošku změnili přípravu, kterou jsme měli naplánovanou. Vrátili jsme se k úplným základům, které si osvojujeme tady, abychom měli sebevědomí a hráli jsme účelný florbal, který umíme hrát a zdobil nás předtím,“ doplnil bývalý útočník, který při premiéře v roli hlavního kouče před dvěma roky v Göteborgu dovedl tým k bronzu.

V Teplicích se s výjimkou sobotního duelu v Saské Kamenici připravuje český výběr až do neděle v komplexu sportovní haly, kde má k dispozici všechno potřebné.

„Ubytování, hala a stravování v jednom komplexu je ideální. Neřešíme žádné přejezdy a časové prodlevy. Je to výhoda i z toho zdravotního pohledu. Je to prevence, aby ti hráči nebyli nemocní. A také využíváme maximálně efektivně čas na trénink a regeneraci,“ pochvaloval si Cepek.

Do dějiště šampionátu zamíří český tým ve čtvrtek a v sobotu 3. prosince jej čeká úvodní duel s Norskem. V dalších vystoupeních v základní skupině pak Cepkův výběr narazí na domácí Lotyšsko a obhájce triumfu Švédy.