Florbalový velikán Jihde prožil hořký den

Praha - Nejlepší florbalista světa Švéd Niklas Jihde prožil v pátek ve své oblíbené Praze nečekaně hořký den. Coby vůdce stockholmského AIK zklamal, jeho tým nejprve dopoledne překvapivě podlehl Mladé Boleslavi 1:2, následně ho ve večerním osmifinále v napínavé bitvě vyřadil na nájezdy 5:6 český tým Pepino Ostrava. „Je to zklamání, soupeři přeji hodně úspěchu dál,“ prohlásil Jihde.

Sám duel načal první brankou. V tu chvíli se zdálo, že favoritovi cestu k finále český klub jen stěží překazí. Jenže Ostrava se dotáhla a v „dovednostní soutěži“ měla silnější nervy.

AIK byl přitom letošním největším lákadlem Czech Open, dokonce i sponzor turnaje sázková kancelář Fortuna vypsala na celkové vítězství švédského klubu nejnižší kurz 1,65:1.

V pátek krátce po osmé večer už tenhle tým z nabídky zmizel, stejně jako ze samotného turnaje. Hlavním aspirantem nyní zůstal jiný švédský tým IBK Dalen. Jeho večerní osmifinálový zápas však skončil až po uzávěrce tohoto vydaní.

Ligovému mistru Tatranu Střešovice dávají na vítězství bookmakeři šance 9:1 a tým zatím v turnaji „žije.“ Podobně jako ostravské Pepino včera uspělo v trestných stříleních a porazilo Brno 4:3.

Dál v Czech Open pokračuje i oblíbená Finnsta, která v hale Sparty pokořila pražský tým SSK Future 7:2.

Do čtvrtfinále se probojovaly také celky Froso IF, SV Wiler-Ersigen i Mladá Boleslav.

Finále celého turnaje je na programu zítra od 15.30 v T-Mobile Aréně v Holešovicích. Česká televize pak z tohoto utkání odvysílá v 19 hodin záznam.