ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Štěpán Tomš, Florbal Mladá Boleslav

Florbalová superliga míří do Českých Budějovic. Bude pražské derby

  • 0
Historická premiéra nejvyšší české florbalové soutěže v Českých Budějovicích se chystá na tuto neděli. Ve sportovní hale se utkají dva pražské celky.

Výjezdní zápasy nejsou ve florbalové superlize ničím neobvyklým. Poprvé však zavítají na jih Čech. Utkají se Black Angels Praha s Florbal Chodov.

„Kluby nás oslovily už v létě, jestli bychom o to měly zájem. Díky tomu, že v týmu Black Angels hrají bratři Hanákové, kteří našemu klubu hodně pomohli, tak nám to dávalo smysl. Pak už jsme jen hledali vhodný termín, volné místo v hale a také zajímavého soupeře,“ objasňuje prezident spolupořádajícího klubu českobudějovických Štírů Jiří Kratochvíl.

Jihočeši hrají stabilně ve druhé nejvyšší soutěži, a tak bude superligový souboj velkou atrakcí. „Je to propagace florbalu jako sportu. Vidět jedny z nejlepších českých týmů naživo, to je nesrovnatelné s tím, když na ně koukáte v televizi,“ láká Kratochvíl.

Šéf Štírů věří, že diváci budou mít o zápas zájem. „Byli bychom moc rádi, kdyby se návštěva blížila té, kdy jsme před třemi lety hostili v poháru Tatran Střešovice. Tehdy dorazilo téměř 800 lidí,“ uvádí.

Ve sportovní hale se kvůli utkání musí položit speciální povrch. „Hrát superligu doma, to je něco. Moc se na utkání těším,“ hlásí hráč Black Angels Tomáš Hanák, který na střídavé starty pomáhá i Štírům v první lize.

Florbalový den začne v neděli už v 11.15 hodin duelem Štírů B s Jindřichovým Hradcem. Od 14 hodin odstartuje souboj juniorské ligy mezi Štíry a Vinohrady. Program uzavře superligové klání.