Diskuze

Florbal útočí na rekord: fanoušci skoupili 8 000 lístků na superfinále

Před 20 lety museli přemlouvat správce tělocvičen, kteří se báli poškrábaných parket, aby je s hokejkami vůbec pustili dovnitř. Teď si český florbal dopřeje extraligové finále v O2 areně a v poklidu na něj prodá osm tisíc vstupenek - tedy všechny, které byly k mání.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

Panamerica

20. 4. 2012 17:11
Divím se,

jak někdo může srovnávat florbal s hokejem nebo vůbec o něm mluvit, aniž by o něm věděl něco více.. ;-€ To je vážně vrchol. Florbal je moje srdeční záležitost, hraju ho už pár let a neznám žádný sport, při kterém by jste tak namáhali mozek a tělo zároveň. (A to jsem jich vyzkoušela dost a nic proti ostatním lidem zapáleným do jiných sportů, respektuji vás!) Musíme u toho přemýšlet, předvídat a do toho vydávat to nejlepší ze svého těla, protože těch lidí na hřiště 40x20 zase tolik není a proto se dost naběháme. Florbalisti bývají fyzicky nejlépe připravení, protože se v průběhu ročníků (elévové - mlži - strži - dorost - junka - muži) - a jsou-li na to vyškolení trenéři a mají nějakou snahu - piluje v každém ročníku něco. (Síla, vytrvalost atp.)

Takže nelíbí se vám florbal, tak o něm nečtěte. My milovníci si půjdeme zítra zafandit do O2 a vy sledujte svůj nudný fotbal.

0 0
možnosti
VN

vaclavnt

20. 4. 2012 11:31
Kapacita haly

Tak nevím, O2 aréna, a kapacita jen 8 000 ???

0 0
možnosti
HD

JaraCimrman

20. 4. 2012 12:46
Re: Kapacita haly

Doporučuji přečíst článek a pak přispívat.

V článku není nic o vyprodání celé kapacity haly, ale o vyprodání lístků, které byly k dispozici. A těch je 8 tis. (celá kapacita je asi 16 tis., ale horní patra budou zavřena).

Druhá věc je, že si skutečně všechny extraligové kluby musely povinně koupit určitý počet lístků a ty prodat na svoje triko...

Osobně bych taky raději viděl sérii vyšponovanejch zápasů, ale co se dá dělat, zítra mažu do O2!

0 0
možnosti
J

jakub7891

20. 4. 2012 0:57
nestačím se divit

Člověk si tak pročítá tu diskusi a nestačí se divit, co jsou lidi schopný zplodit. Jak můžete porovnávat takle sporty mezi sebou? Vždyť ani ten hokej s florbalem nemá nic moc společnýho.

Já se nedivim, že děti to hrajou rádi, ostatním sportům chybí dynamika, kterou florbal má, neexistuje situace kdy by si hráč moh bejt jistej co se stane za 5-10 vteřin, to ve zmíněný házený nebo basketu klidně víte.

Když má florbal tak jednoduchý pravidla, tak viděl jste je někdy někdo? Možná to nejsou bichle jako většina vysokoškolskejch skript, jenže o složitosti sportu nevypovídá délka jeho pravidel.

Další věc je, že už od mládežnickejch družstev se děti učí hrát nějakej systém, hrád tak aby to mělo i nějakej smysl než jen pobíhat po hřišti a plácat do balonu. Minimálně v těch neodpadních týmech to takle funguje.

A že florbal neni sport do televize? Je to mnohem vhodnější sport do televize než první zakopávací liga. Pravda, nesměj dávat Tatran, ale to je jiná věc.

1 0
možnosti
HD

JaraCimrman

20. 4. 2012 12:42
Re: nestačím se divit

R^

0 0
možnosti
VD

Mesmeric

19. 4. 2012 21:24
No to je přehlídka

idiotů tady na té diskuzi. Koukám, že někteří nedokážou vydýchat, že florbal má v současné chvíli větší hráčskou základnu než hokej....no to je show tohleto;-D

0 0
možnosti
FN

Frantiseknovotny

19. 4. 2012 15:50
Kecálisti

Tady je zase trollů. Florbal je sport, který byl aspoň pro mě na fyzičku výrazně náročnější než basket nebo volejbal. 8 let (12-20) jsem závodně dělal atletiku, takže bych nějakou fyzičku mít měl, a zkusil jsem si florbal, volejbal i basket. U volejbalu jsem se za zápas sotva zapotil, u basketu už víc, ale u florbalu jsem tam lítal tři minuty nahoru dolů a mazal střídat. Dokonce i ve futsalu jsem vydržel běhat po hřišti delší dobu. A pokud jde o náročnost na techniku, řeknu to takhle - většina z nás to hrála pro zábavu. Ale jakmile nastoupil kluk, co to hraje pravidelně, sotva nás pustil k míčku. Na jemnou techniku hokejky je to nejnáročnější sport a i proto ho ve Švédsku většinou hrají mladí hokejisti jako doplňkový sport.

Kecy o tom, jak házenkáři vyklepli florbalisty v jejich sportu, jsou srandovní: Viděl jsem fotbalový zápas extraligového týmu proti mužstvu z okresního přeboru a výsledek byl nějakých 8:2 nebo kolik pro hokejky - prostě byli třikrát tak rychlí.

2 0
možnosti

ViSu

19. 4. 2012 16:33
Re: Kecálisti

jen k tomu srovnání těch fyziček... nechci nic kritizovat nebo tak ale taky mam postrehy protoze dlohodobe hraju zavodne volis ale vyzkousel sem i tu altletiku, florbal a basket... treba konkretne u volejbalu se pod pojmem fyzicka musi brat trosku jina vec nez u florbalu pze u flobalu viceme sprintujes pul az minutu ale u volisu je to zase o tom kdyz hrajes dvojzapas kterej je vyrovnanej tak to muzes hrat v souctu oba zapasy i 8 hodin (muj rekord od zacatku do konce jednoho + to samy druhej zapas) tam zase musis mit fyzicku v tom ohledu aby si celou dobu vydrzel skakat se stabilnim vyskokem nejakym dejme tomu tech 90 cisel... jen proste chci rict ze ne vsude je ta fyzicka jedno a to samy.. namahas celkove jinak telo a jiny svaly ale jasny ze florbal je na vydrz dost namahavej... o tom zadna ale to kazdej sport v te sve rovine te fyzicky kdyz ho delas fakt na urovni a hecuje se

0 0
možnosti
S

strécu

19. 4. 2012 15:44
úroveň sportu

opravdu

originální příspěvky..srovnávat úroveň jakéhokoliv sportu podle

náročnosti na hodinách tělocviku na základních školách.. ó bóže..;-D

Je opravdu

chybou, že na tělocviku už se toho moc nedělá, ALE to je otázka k trošku jiné diskuzi .. !

0 0
možnosti
FN

Frantiseknovotny

19. 4. 2012 15:51
Re: úroveň sportu

Přesně tak. To by pak nejméně fyzicky náročný sport byl běh dlouhých tratí (podle dvanáctiminutovky) a každý školák by si mohl jen tak bokem střihnout maraton.

0 0
možnosti
MS

maaaarty

19. 4. 2012 14:31
správci

správci tělocvičen jsou asi pěkní pos.eroutkové, když se bojí poškrábaných parket. Co jim asi může provést taková poškrábaná parketa? ;-D

0 0
možnosti
DM

db2002

19. 4. 2012 13:44
*

no florbal jsme v telocviku zacli hrat kdyz to byla u nas novinka. Nicmene ac byl nas telocvikar misty k nesneseni. Tak kdyz bylo hezky, hral se venku fotbal nebo softball, kdyz nas chtel drtit tak se behalo, skakalo do dalky a hazelo granatem. Jednou jsme hrali venku fotbal v 15 cm snehu, pekne navleceni, nebylo to povine ale kdo hral hodne u nej stoupnul a byl to ten nejzabavnejsi fotbal co jsem hral. Kdyz byla zima a hnusne, tak v hale jsme hrali nejvic basket, ucili jsme se volejbal (to jsme pak hrali s babama, ty hraly prevazne volejbal), pak nas drtil vymykama preskokem kona i kozy, splhem atd. Florbal jsme hrali, ale ne moc casto, nikoho to az tak extra nebavilo a bylo to presne jak se tady pise, hodit balo a hokejky a hrajte si. Kdezto k basketu se trenoval dvojtakt, k volejbalu se trenovalo podani. Pokud jsme si museli vybrat co hrat tak florbal skoro nikdy. Ale to uz je docela davno, jake jsou ted telocviky nevim, asi nic moc podle doslechu.

0 0
možnosti
F

fantomas2000

19. 4. 2012 14:01
Re: *

souhlas akorat s tím, že my místo toho hráli tyčkec. Ale bylo to to samé.

0 0
možnosti
F

fantomas2000

19. 4. 2012 13:11
Florbal je jednoduchý sport pro easy generation.

Jako hlavní přednost florbalu se uvádí jednoduchost a snadno pochopitelná pravidla. Jo jo, ono není jednoduché umět bruslit, ještě fyzicky zvládat souboje u mantinelu a k tomu sledovat pravidla jako offside, zakázané uvolnění atd., nebo např. v tenisu mít techniku, výborně běhat, pevné nervy a další a další sporty jsou na tom podobně. Hrávali jsme pro zábavu v těláku kdysi podobnou bžundu - říkalo se jí tyčkec. Florbal je jen obdoba. Není to nic co by se muselo extra učit. Prostě easy sport který mnoho dovedností nevyžaduje. Jako doplněk pro zablbnutí OK ale nic víc.

2 0
možnosti
M

marek16

19. 4. 2012 13:19
Re: Florbal je jednoduchý sport pro easy generation.

tak určitě :D to jsem se zase jednou výborně pobavil :) je vidět že sportu moc nerozumíte :) bez úrážky...

0 0
možnosti
N

netbooster

19. 4. 2012 12:51
Tady

se pochopitelně ale sluší dodat. že florbal je v tuto chvíli v ČR čistě amatérský sport (nebo se alespoň tak prezentuje), náklady na něj jsou s drobnou nadsázkou nulové, a hrát ho může začít v podstatě kdokoliv kdo udrží florbalku v ruce, přičemž školy a zájmové organizace mu právě z výše uvedených duvodů poskytují neocenitelnou náborovou a motivační službu. Sám jsem tři roky florbal hrál, přišlo mi to jako zajímavé doplnění přípravy na hokej, a byl jsem velice překvapen, když díky hokejové průpravě a tréninku, který mi u nás stačil tak akorát na II. ligu, jsem ve třetí nejvyšší soutěži florbalu převyšoval většinu hráčů jak fyzicky, tak i technikou hole, odhadem na vzdálenost, rychlost a úmysl soupeře, a vůbec přehledem ve hře. Oproti hokeji mi to přišlo najednou všechno velice pomalé až statické, a zarážela mě naprostá nešikovnost s balonkem u některých (a ne zrovna mála) hráčů. Nevím, třeba jsem narazil na špatný tým, ale dojem to na mě rozhodně neudělalo.

0 0
možnosti
HD

JaraCimrman

19. 4. 2012 12:55
Re: Tady

... anebo... jste tak dobrej ;-)

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Premium služby

Anglie - Brazílie, Francie - Německo. Kde zdarma sledovat sobotní fotbalové šlágry?

21. dubna 2024

Víkend je ve znamení reprezentačního fotbalu a přináší řadu atraktivních zápasů. Po pátečním...

Motorsport

Rallye Šumava ukončila tragická nehoda, zemřela při ní spolujezdkyně

20. dubna 2024  17:16,  aktualizováno  20:59

Tragédie se odehrála při Rallye Šumava. Při sobotní rychlostní zkoušce havarovala nedaleko Strážova...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Hokej

Třinec - Pardubice 4:1. Oceláři odvrátili konec, finále rozhodne až sedmý zápas

26. dubna 2024  16:30,  aktualizováno  21:40

Drama pokračuje. Hokejová extraliga ani po šesti finálových duelech nezná letošního mistra, neboť...

Hokej

Třinec - Pardubice 2:6, série je srovnána. Domácí dostali lekce z přesilovek

21. dubna 2024  16:40,  aktualizováno  21:38

Do Pardubic se extraligové finále přesune za vyrovnaného stavu 2:2. Hokejisté Třince ve čtvrtém...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Fotbal

Slavia zakopla, Sparta vyhraje základní část. V elitní skupině bude i Boleslav

20. dubna 2024  14:20,  aktualizováno  21.4 20:05

I když doma dostali tři góly, sparťanští fotbalisté v sobotu odpoledne v divokém utkání s Baníkem...

Fotbal

ONLINE: Karviná vede ve Zlíně, Sparta hraje v Olomouci, Slavia v Hradci

28. dubna 2024  14:21,  aktualizováno  15:14

Sledujeme online S jakým náskokem půjde Sparta do nadstavbové části? Kdo bude šestým účastníkem elitní skupiny o...

Fotbal

ONLINE: Arsenal v boji o titul hraje derby na Tottenhamu, pak jde do akce City

28. dubna 2024  14:44

Sledujeme online Po sobotním zaváhání Liverpoolu se boj o titul ve fotbalové Premier League už může zúžit pouze na...

Ostatní sporty

Dva české bronzy z veslařského ME. Slaví skifařky Neuhortová a Prokešová

28. dubna 2024  12:33,  aktualizováno  14:44

Skifařky Alice Prokešová a v kategorii lehkých vah Kristýna Neuhortová vybojovaly na veslařském...

Hokej

Slíbil mistrům zájezd na NHL, bude jen výlet do Prahy. Hadamczik slovo nesplní

28. dubna 2024  9:29,  aktualizováno  14:12

Za extraligový titul zájezd na NHL. Tohle prezident hokejového svazu Alois Hadamczik loni slíbil...