Otrokovice- Havířov, uprostřed otrokovický Matěj Kostka

Otrokovice- Havířov, uprostřed otrokovický Matěj Kostka | foto: Jan Karásek, MAFRA

Florbalisté Otrokovic čekají tisíc diváků a věří v historický postup

  • 0
Na extraligové volejbalisty ani interligové házenkářky letos ve Zlíně tolik diváků nepřišlo. Až florbalisté by měli překročit tisícovou hranici. Rekordní návštěvu očekávají na sobotní utkání proti pražské Spartě, v němž mohou hráči Otrokovic stvrdit historický postup do nejvyšší soutěže.

Kvůli velkému diváckému zájmu také zápas přesunuli do velké sportovní haly Euronics. Hrát se bude od 19 hodin. Pokud by Sparta konec série oddálila, hostila by čtvrtý duel v neděli od 15 hodin hala na otrokovickém Štěrkovišti.

"Všichni si jsou vědomi, jak blizoučko ta extraliga je," říká trenér Otrokovic Petr Hrabec. Přehnanou euforii u svých svěřenců však krotit nemusí. "Dokonce pozoruju, že hráči jsou koncentrovanější než normálně, nikdo nechce cokoliv podcenit. Je to pro mě příjemné překvapení," přiznává Hrabec.

Otrokovice nad devátým týmem extraligy zvítězily dvakrát 5:4 v prodloužení. Těsné výsledky naznačují, že Sparta bude nepříjemným soupeřem i ve zlínských odvetách.

"Jsou strašně sebevědomí. Podle toho, co čtu a slyším, nemají ze dvou porážek jakýkoliv psychický problém. Mají jenom pocit, že nás podcenili," všiml si otrokovický trenér.

"V mnohých individuálních situacích navíc byli sparťané lepší, ale chybí mi u nich srdíčko, v tom je zásadní rozdíl. Mí kluci ohromně chtějí, tým táhne za jeden provaz." Podpořit jejich nadšení by měla i bouřlivá atmosféra ve zlínské hale. Na rozdíl od pouhých 123 a 72 diváků, kteří navštívili zápasy v hale Sparty.

"U nás bude určitě přes tisíc lidí. Poslali jsme pozvánky na všechny školy v kraji i všem hráčům, trenérům a rozhodčím z okolí. Myslím, že nám fandí celá Morava," uvažuje trenér Petr Hrabec, který však současně musí tým na plné tribuny připravit.

"Budeme to řešit v pátek na tréninku společně s taktikou. Jde o to, aby kluci atmosféře nepodlehli, aby to nebylo kontraproduktivní. Ale na plnou halu jsme zvyklí, chodilo na nás pět set diváků," říká.