Pardubický útočník Radek Krajcigr (vpravo na snímku z utkání proti Střešovicím)...

Pardubický útočník Radek Krajcigr (vpravo na snímku z utkání proti Střešovicím) dal o víkendu dva góly Ostravě. | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Pardubičtí florbalisté chtějí v televizním zápase těžit z atmosféry

  • 0
Stojí před nimi sok, jejž v loňské sezoně dvakrát přemohli. A zvlášť ve středu budou pardubičtí florbalisté moc stát o to, aby vítězný výsledkový trend proti Liberci pokračoval - jejich počínání budou totiž od 18 hodin snímat kamery kanálu ČT Sport, který duel z haly Dašická vysílá přímým přenosem.

„Rozhodně chceme naplno bodovat. Doufám, že přijde hodně lidí, kteří vytvoří skvělou atmosféru stejně jako loni a zápas si společně s námi užijí,“ přeje si pardubický trenérský asistent Adam Filip.

Ten zažil dosud poslední „televizní“ utkání pardubického Sokola s Vítkovicemi v uplynulé sezoně ještě z pozice hráče přímo na palubovce. Východočeši soupeři před zraky 608 fanoušků v lednu doma podlehli 6:10.

„Na to utkání vzpomínám jen v dobrém. Spousta diváků, úžasná atmosféra, zkrátka florbal, jak má být. Škoda jen, že jsme vyrovnanou partii s Vítkovicemi nedotáhli do vítězného konce,“ pokračuje Filip.

Jeho tým sice teď v neděli utrpěl prohru 3:5 na hřišti favorizovaného Chodova, ale v průběhu mače vedl už 2:0 a ještě po čtyřiceti minutách dokázal držet nerozhodné skóre. Také na zkušenosti z Prahy bude chtít Sokol proti Liberci stavět.

„Bylo to těsné utkání, o výsledku rozhodla třetí třetina, kdy soupeř potrestal naše individuální chyby. Přesto jsme nepodali špatný výkon a těšíme se na televizní utkání s Libercem,“ avizuje kouč Pardubic Martin Czeczinkar.

V duelu s Chodovem se letos poprvé vtěsnal mezi střelce kapitán Sokola Karel Brychta, ale podobně jako minule v Ostravě o sobě dalo vědět zejména útočné duo Filip Krigovský - Radek Krajcigr. Oba zaznamenali po jednom gólu i asistenci.

„Letos nám to poměrně lepí. Největší síla našeho útoku je v tom, že se dokážeme prosadit proti jakémukoliv soupeři. Góly dávám já i Radek, což je důležité jak pro naši osobní psychiku, tak pro týmový úspěch,“ říká Krigovský.