Momentka z utkání ligy florbalistek Girls FBC Liberec - Elité Praha.

Momentka z utkání ligy florbalistek Girls FBC Liberec - Elité Praha. | foto: Bořivoj Černý, MAFRA

Liberečtí florbalisté přežili oslabení a udolali favorizovaný Chodov

  • 0
Premiérová vítězství v novém ročníku extraligových soutěží oslavily doma v hale Dukly oba florbalové týmy FBC Liberec. Muži přetlačili ve 2. kole loňského semifinalistu Chodov Praha 5:4 po samostatných nájezdech, ženy hravě přestřílely pražský Elite 7:2.

„Jsem moc rád, že jsme vyhráli, protože jsme si vítězství zasloužili,“ tvrdil Lukáš Nesměrák, trenér libereckých florbalistů.

Klíčové chvíle přišly ve 46. minutě za stavu 3:3. Sudí vyloučili domácího Prokopa Ferdana na pět minut a do konce utkání a Pražanům se naskytla velká šance rozhodnout zápas. Liberečtí dlouhé oslabení přežili, ale další přesilovku už Chodov potrestal.

Severočeši se ale nevzdali a minutu a půl před koncem srovnal Valeš. Prodloužení gól nepřineslo a v napínavých nájezdech pak kraloval liberecký gólman Vaníček, který zneškodnil pět ze šesti pokusů hostů a vítězné sólo následně proměnil Štěpánek.

„Po té červené kartě mi bylo nejhůř, protože jsme celý zápas dřeli a hráli jsme dobře a bylo by mi kluků strašně líto, kdybychom z toho zápasu nic nezískali. Nakonec jsou z toho ale pro nás dva plusové body navíc, protože jsme určitě nebyli favorité,“ pochvaloval si Nesměrák.

Liberecké florbalistky sice prohrávaly s Elite po první části 1:2, ale v dalším průběhu nasypaly Pražankám šest branek. Hattrickem se blýskla Mlejnková.

„Po rozklepané první třetině jsme už začaly hrát svojí hru, soupeře jsme přímočarými akcemi dostaly do presu, a to nás dovedlo k vítězství," popsala Lenka Bartošová, treMela před brankou Florbalistky Liberce (v černém) porazily doma v extralize Elite Praha 7:2.