Diskuze

Kulhavý na silnici nezamíří, olympijský šampion bude dál jezdit na biku

Jeho váhání se zdálo nekonečné, dlouho svůj verdikt o dalším směřování v cyklistice tajil. Teď už však Jaroslav Kulhavý odpověď na opakující se dotazy dal: "Zůstávám na horském kole," pronesl olympijský šampion.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Už 15. listopadu vyšel v iDnesu s Kulhavým rozhovor, ze kterého bylo zjevné, že zůstane v terénu a snít bude o silnici po Riu. Myslím, že u něj šlo o souboj rozumu a srdce a vyhrál rozum. V terénu má své jisté a to určitě není k zahození, ale první liga je na silnici a Jarda se svým rozhodnutím rozhodl, že si už první ligu nezkusí. Z těch jeho vyjádření je silně cítit jak moc by na silnici chtěl, ale nemá sílu svůj život změnit. To operování s Riem je hodně crazy - teď po Olympiádě. Ten velký krok mohl udělat teď, škoda že kolem sebe neměl tým lidí, co by mu v jeho snu pomohli. Tak snad nebude moc nešťastný. Osobně si ale nejsem jist, že by na silnici mohl uspět tak jak by chtěl. Mám pocit, že to je opravdu hodně velký výkonnostní rozdíl. Ale to už se asi nikdy nedozvíme.

0 0
možnosti

Já Jardovo rozhodnutí chápu a respektuju. On ví, co je pro něho nejlepší, jak v tréninku tak snad i co se smlouvy týče. Jednu si ale myslím a to, že tímto se rozhodl, že do opravdu velké silniční cyklistiky se už nepodívá. V 31 letech se začínat učit a sbírat první pořádné zkušenosti na silnici je podle mě pozdě. Než by se tak dvě tři sezóny rozkoukal, má pomalu po kariéře. A to že by jel Tour i zadarmo, nejde o to, že by mu to někdo nezaplatil, ale místa na Tour jsou natolik cenná a je o ně taková tlačenice, že žádný tým tam někoho nepošle jen tak na zkušenou. To musí být už hotový závodník a k tomu ve formě samozřejmě.

0 0
možnosti

V54l34a58d81a13n 68Č14e69c37h

6. 12. 2012 12:39

Docela odvazna slova, ze by jezdil na silnici v absolutni spicce. V CR mozna ano.

0 0
možnosti
Foto

Tak v ČR nikoliv možná, ale z cela určitě - to už dokázal, když si tu jednou silniční závod pro zpestření dal. A věřím, že kdyby natrénoval na silnici, tak že by se v pelotonu taky neztratil.

2 0
možnosti

Sám nejlépe ví, co dělá. Osobně bych ho ale raději viděl na silnici.

0 0
možnosti

R30a10d40e58k 18N41ě50m45e43c

6. 12. 2012 11:38

Kulhavý je teréňák a tak to má být. Správná volba... Silničních nýmandů je plný peloton.

1 0
možnosti

Člověk má zůstat věrný  - třeba já nadále na rotopedu (na něm jsem slavil svá největší vítězství)..

1 0
možnosti