Milan Kadlec (uprostřed.

Milan Kadlec (uprostřed. | foto: Ondřej Surý, MF DNES

Tři dny, tři výhry. Ovládne cyklista Kadlec celou českou sezonu?

  • 0
Závodí už řadu let, zkušenosti sbíral na italském Giru nebo španělské Vueltě. A energii neztrácí cyklista Milan Kadlec ani v 36 letech. Dostal se do fantastické formy. Během tří dnů vyhrál jezdec pražské Dukly tři silniční závody. V pátek Velkou cenu Hlohovce, v sobotu tradiční jarní českou klasiku Brno - Velká Bíteš - Brno a v neděli triumfoval v Pičíně.

"Bylo to docela fajn," říká cyklista z pražských Letňan. "Nevím, jestli se dá říct, že mám životní formu, ale rozhodně jsem ve vynikající kondici."

Tu si vypracoval pro březnové mistrovství světa dráhařů, odkud si chtěl přivézt medaili. Nepovedlo se. "Mrzí mě to. Výkonnost jsem měl, ale zvolil jsem špatnou strategii. Nejhorší je, když člověk ví, že nebyl výrazně horší než soupeři, že mohl uspět."

Náladu si spravil alespoň třemi zmíněnými výhrami. Jak dlouho může taková série pokračovat? "To nevím, teď těžím z kondice pro světový šampionát. Ale musím říct, že moje výhry nebyly nějak jednoznačné. Vyhrával jsem ve spurtech a podílel se na tom celý tým, který na mě jel," vypráví Kadlec.

"Snad to ještě nějakou dobu vydrží a pár výher přidám." Na českých silnicích budou tvořit vrcholy sezony závody Czech Tour a mistrovství republiky. "Rád bych se pokusil o vítězství," říká Kadlec, který má za sebou bohatou kariéru.

Ta se pomalu blíží ke konci. Po příští sezoně se chce Kadlec rozloučit s aktivním závoděním. "Pak bych se chtěl věnovat trenérství."

Zatím s ním však soupeři stále musí počítat. Zatímco někteří sportovci jsou v 36 letech rádi, když vyjdou po závodě nebo zápase do schodů, Kadlec podobné problémy nemá. "Díky dětem se pořád musím podílet na chodu rodiny, takže funguji neustále." Funguje. A vítězí.


Grand Tour v roce 2024

4. - 26. května Giro d´Italia
29. června - 21. července Tour de France
17. srpna - 8. září Vuelta a Espaňa