Diskuze

Alpská etapa na Tour předčasně ukončena. Bernal vybojoval žlutý dres

Do cílového lyžařského střediska Tignes vůbec nedorazili. Cyklisté během 19. etapy Tour de France byli zastaveni při sjezdu do Val d'Isére. Dál je v Alpách nepustilo nevlídné počasí; na silnicích ležely vrstvy sněhu, začaly padat kroupy. Pořadí etapy tak rozhodčí neurčili. Rozhodujícím bodem pro určení časových odstupů se v boji o celkové pořadí stal průjezd Iseranem, nejvyšším bodem letošního ročníku. Tam byl první Egan Bernal. Kolumbijec rovněž oblékne žlutý dres lídra závodu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

J78o46s60e13f 30K71u95b24a

27. 7. 2019 12:25

Tak dnes......zataženo Bouřkové deště, extrémně silné, budou dnes odpoledne stále více omezeny na jihovýchod a # Alpy. Na některých místech je stále možné krupobití a silné poryvy větru. Příjezd na #ValThorens (# tourdefrance2019) vypadá extrémně mokrý a větrný. U ValThorens velká šance krupobití a extrémních bouřek, teplota se pohybuje kolem 10 stupňů celsia....google překlad z aktuálního twitteru extrémní počasí ve Francii.

0 1
možnosti
TK

I když se Alaphilippe v zápalu boje nejdřív rozčiloval, tak na tom zkrácení vydělal zdaleka nejvíc. Thomasovu skupinu už neměl šanci stihnout dojet a v údolí a v posledním kopci by jel sám. A vzhledem k tomu, že na Iseranu vypadal jako Heřmánek ve filmu "Kam, pánové, kam jdete", tak další dvě minuty navíc by byla ta úplně nejoptimističtější varianta. Takhle má ještě pořád nějakou šanci na podium, vzhledem k tomu že se dnes pojede jen poslední kopec. Ale i tak si myslím, že se s nimi nemá moc šanci udržet.

3 2
možnosti
RK

Co vy víte jestli si Alaphilippe zkušeně nevystoupil, aby pak výborným sjezdem a svým strojovým tempem v cílovém stoupání všechny neudolal.

3 1
možnosti
MV

Etapa byla samozřejmě poznamenaná dosti pozdním rozhodnutím jury. Měli jim to říct už pod Iseranem, že se končí nahoře (dle mne už v tu dobu věděli co se děje) a možná by se závodilo jinak.

Každopádně zcela nesouhlasím s většinovým názorem jak by si to Alaphillipe všechno sjel..Ano Julian sjede kdekoho, ale viděli jsme kus sjezdu a kolik toho sjel na Bernala? možná 2-3 vteřiny, na Thomasovu skupinku dokonce vůbec nic. A potom by přišlo ještě stoupání do Tignes kde dnes mimořádně dobře vypadající Bernal by mohl klidně dát Alaphillipovi další dvě minuty.

Další faktor byl, že Bernal by pravděpodobně nemusel šlapat sám, mohlo by klidně dojít k domluvě s Yatesem - nechám ti etapu a ty mi budeš střídat ať najedu co nejvíc na žluťáka..Pro oba mimořádně výhodné..

No a Thomas jel velmi lišácky, toho bych stále neodepisoval.

Co předvede dnes Ineos je mi ale celkem záhadou.

Mimochodem - nemám rád Ineos a přál bych to Alaphillipovi, ale realita je, bohužel, jiná.

1 1
možnosti
MM

souhlas s prispevkem, krome jeho zacatkuX "Měli jim to říct už pod Iseranem, že se končí nahoře (dle mne už v tu dobu věděli co se děje)"X

Tys byl primo na miste, ze pises s takovym skalopevnym presvedcenim?

NIKDO nemohl oznamit jezdcum behem vystupu na Col de l'Iseran, natoz na jeho zacatku, ze etapa na vrchu skonci.!!

Boure radila na druhe strane hor a jak na Iseranu, tak na jeho svazich v obou stranach pristupu nahoru i dolu, tak v Tignes v cili bylo sucho.

Vedeni TDF nebylo na druhe strane hor kde boure uderila a nikdo z nich NEMOHL vedet co se deje.

Ono totiz nejakou DOBU TRVA, nez se dole v zasaqzenem kousku udoli snih rozptyli a hlavne nez voda, blato a kameni stecou a sjedou z horskeho hrebene do udoli.

Teprve pak mohou patroly zkontrolovat jestli boure zanechala nepropustnou spoust na trase, dat vedet vedeni zavodu a nasadit tezkou silnicni techniku.

Prvni zpravy o spousti na silnici smerem z Val d'Isere na Tignes zacaly k vedeni zavodu pronikat az v dobe kdy Bernal dosahl k vrcholu. Vedeni TDF zacalo okamzite informovat vedeni tymu v radio-komunikacich zavodu a hovorit s nimi o ukonceni zavodu na vrcholu, kterym Bernal prave projizdel a pak nasledovaly video zaznamy spouste. Z techto zdroju se to prubezne dozvidali i komentatori TV stanic.

2 0
možnosti
PC

Zničili tenhle závod. Bernalovi darovali žlutý dres. Smutný cirkus. Tak by měly znít titulky. Co se stalo - to mi připomíná jeden zápas Sparty - hrálo se tak dlouho, dokud Sparta nevyrovnala (asi ve 103. minutě...). Ano, zasáhla vyšší moc. Pak ale etapa měla být anulována celá! Představte si boxerský zápas, který je vypsaný na devět kol. Boxer má nějakou taktiku. Ve třetím kole vypnou proud... Nelze pokračovat. Takže se zápas bude logicky opakovat. Nevyhlásí se vítěz. Alaphilippe by to sjel, měl to tak naplánované, a věřím, že v posledním kopci by se kousl tak, že by žlutý dres udržel. Bernal mluví o tom, že se mu chce brečet. On by se měl zamyslet nad tím, co se stalo a sportovně zastavit zítra peloton, a Alaphilippovi vrátit čas náskoku, jaký měl před dnešní etapou. Jinak je to šaškárna, která nemá nic společného s fair play sportem.

2 12
možnosti
MM

Chalupo, ty si zrejme poustis "usta" na spacir aniz bys shledl zaznamy, zapnul to co mas v hlave a uvazil sam, proc bylo nutne zbytek 19. etapy zrusit a bohuzel zrusit i cast posledni horske etapy.

Pokud stale nechapes: na trase v tech podminkach neslo jen o hubu, tam slo vylozene o zivot!!

FRANCOUZSKE vedeni TDF muselo zasahnout v ramci ochrany zdravi a zivotu cyklistu, i kdyz to znamenalo ztratu 1. mista pro FRANCOUZSKEHO cyklistu ve prospech jezdce z tymu, ktery FRANCOUZI nemaji radi!!Podotykam, ze Francouzi nemeli viteze TDF nejakych 35 let a neni nic, co by si prali vic. Od francouzskeho prezidenta a sefa TDF Prudhomma po posledniho fanouska pri silnici.

Nechat zavod pokracovat do zaveji ze snehu, vody a bahna, na neupravene snehem, suti a ledem pokryte silnice ale znamenalo riskovat zivoty celeho pelotonu. To by melo za nasledek zcela opravnena soudni rizeni za kriminalni zanedbani "duty of care" a nasledujici megakompenzace rade jezdcu, pripadne pozustalym!!

3 3
možnosti
JV

J88a62n 19V51e33r57n18e10r

27. 7. 2019 1:57

Na Col de I'Iseran jsem byl 25.7. a bylo krásné slunečné počasí.

Škoda, že jim to o den nevydrželo.

0 0
možnosti
MH

Tak na jakém kopci to teda zastavili Col de I'Iseran nebo v textu uvedeném Isonar. Může mi autor článku vysvětlit, kde to sebral? To si to autor ani nepřečte, že napíše stejnou chybu několikrát? Rv

Mimochodem, kdo neví, jak se píše tento kopec, je to na webu TdF i v mapy.cz.

1 0
možnosti
MM

;-) mozna autorovi nedosla zemepisna spojitost s rekou Isère a ledovcem z nejz reka prysti, jejim udolim Val d’Isère a s horskym prusmykem Col de l’Iseran nad tim.

0 0
možnosti

M44a63r39e12k 63Š47i17m69o46n

26. 7. 2019 23:28

Souhlasím, že v tom počasí se to někdo dokončit, ale píchnout cíl zpětně někam do půlky prostě nejde. Ty taktiky jsou nějak nastavený, domestici táhnou lídry, aby mohli finisovat a najednou se řekne že finiš není. Blbý.

3 4
možnosti
JV

Je to úplně normální napříč sporty, že se v případě nějakých nenadálých událostí, bere jako konečný výsledek průběžný stav v okamžiku ukončení závodu .......

2 2
možnosti
DP

Škoda, že se nepojede na závěr časovka v Paříži.

1 0
možnosti
MM

nijak jsem nebyl drive nadsen Kolumbijci a nejsem ani ted;-(

5 2
možnosti
MM

posledni horska etapa zitra jen 59km kvuli sesuvum pudy na trase a zbyva pouze vystup na Val Torens..;-(

Rozhorceni jezdcu, ze nevedeli drive ze dnes se oficialni cil posune na vrchol predposledniho stoupani je pochopitelne, tim spis s prihlednutim k dalsim zmenam v nasledujici etape.

Bohuzel to nevhodne nacasovani snehove boure, privalovych destu a sesuvu pudy si zvolila priroda, ne Prudhomme & spol. z vedeni TDF. Ti museli rozhodovat ve prospech bezpecnosti jezdcu a co nejrychleji mohli podle toho, co jim prinasely mistni zpravy.

4 0
možnosti
  • Nejčtenější

Hokej

Nadvláda pokračuje. Třinec slaví pátý titul v řadě, vyrovnal historický rekord

28. dubna 2024  23:27

Na českém hokejovém trůnu zůstává všechno při starém. Třinec v napínavém sedmém finále porazil...

Fotbal

Sparta uhájila náskok, v šestce zůstalo Slovácko, Karviná se vyšvihla ze dna

28. dubna 2024  14:21,  aktualizováno  16:57

Sparta v závěrečném kole základní části fotbalové ligy suverénně vyhrála v Olomouci (4:1) a před...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Tenis

Kaderka z krunýře nevyleze. Velké kluby mlčí, hráči zklamali, říká kritik

2. května 2024

Premium Policisté v rozsáhlém spise uvádějí, že když Ivo Kaderka začal tušit, že se na něj vyšetřovatelé...

Hokej

Třinecký šéf: Nad týmem žasnu. Zadinův výrok? To nebyl on. Štve ho liga juniorů

29. dubna 2024  6:58

Možná byste čekali, že za ty roky a po tolika titulech bude klidnější. Že se nemusí stresovat. Leč...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Hokej

Slíbil mistrům zájezd na NHL, bude jen výlet do Prahy. Hadamczik slovo nesplní

28. dubna 2024  9:29,  aktualizováno  14:12

Za extraligový titul zájezd na NHL. Tohle prezident hokejového svazu Alois Hadamczik loni slíbil...

Hokej

Hvězdy NHL ozáří MS v Česku. Přijedou Hedman, Karlsson, Bedard či Tkachuk

25. dubna 2024  14:20,  aktualizováno  5.5 13:50

Hokejové mistrovství světa v Praze a Ostravě láká. Zatímco Sidney Crosby rozhodnutí stále zvažuje,...

Cyklistika

ONLINE: Druhá etapa Gira, první dojezd na kopec. V úniku je pět cyklistů

5. května 2024  13:05,  aktualizováno  13:47

Sledujeme online Cyklistické italské Giro ani ve druhé etapě nepolevuje, ba naopak. Dnešní 161 kilometrů dlouhá...

Golf

Brixi pokazil poslední kolo, v Číně skončil ve čtvrté desítce

5. května 2024  13:26

Český profesionální golfista Gordan Brixi neudržel na turnaji evropské série v Číně průběžné čtvrté...

Atletika

Pražský maraton ovládli Etiopané. Českými mistry jsou Edlman a Pastorová

5. května 2024  12:27,  aktualizováno  13:21

Aktualizujeme Pražský maraton vyhrál Etiopan Lemi Berhanu Hayle v čase 2:08:44 hodiny, nejrychlejší ženou byla...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!