Cyklokrosař Zdeněk Štybar

Cyklokrosař Zdeněk Štybar | foto: Michal Sváček, MAFRA

Štybar zvyšuje na Mallorce zátěž. Těší se na Štědrý den ve Stříbře

  • 0
Trénuje na slunné Mallorce a pomalu zvyšuje zátěž. Stříbrský rodák a mistr světa v cyklokrosu Zdeněk Štybar v těchto dnech nabírá kondici na návrat k závodění a na španělském ostrově má skvělou společnost: připravuje se tam s ním třeba Plzeňák Roman Kreuziger ze silniční stáje Astana.

A do pátku bydleli ve stejném hotelu jako borec v dresu belgické stáje Fidea i závodníci Dukly Praha.

Přesto nemá český cyklokrosař úplně dobrou náladu. Mrzí ho, že v době, kdy graduje cyklokrosová sezona, může kvůli rekonvalescenci po zranění kolena jen trénovat, a to ještě pod dohledem specialistů. Hřeje ho jen vědomí, že zátěž může pomalu zvyšovat. Třeba v pátek podle svých webových stránek zdenekstybar.com poprvé trénoval tři hodiny.

"Všechno jde podle plánu, proto nyní může délku tréninků zvyšovat," řekl na Štybarových stránkách ošetřující lékař Vincent Van Belle. Do závodů ale Štybar stále zasáhnout nemůže. A tak v neděli třeba sledoval klání Světového poháru v Kalmthoutu jen na internetu.

"Je to pro mě hodně těžké. Ale aspoň moc přeju vítězství Tomu Meeusenovi. Je to skvělý kluk a zasloužil si ho," přiznal úřadující mistr světa, který má na Mallorce kompletní servis včetně služeb fyzioterapeuta.

Už zítra Zdeněk Štybar odlétá přes Barcelonu do Prahy na vyhlášení nejlepšího sportovce roku České republiky za rok 2010. Dostal se do elitní desítky a čeká, jak pro něj anketa nakonec dopadne.

"Nechám se překvapit," řekl čerstvě pětadvacetiletý šampion, který pak stráví Štědrý den s rodinou doma ve Stříbře. "Moc se na to těším." Kreuziger zůstane na Mallorce až do 24. prosince.


Grand Tour v roce 2024

4. - 26. května Giro d´Italia
29. června - 21. července Tour de France
17. srpna - 8. září Vuelta a Espaňa