Vuelta: Roman Kreuziger na trati úvodní časovky

Vuelta: Roman Kreuziger na trati úvodní časovky | foto: AP

Rozjíždím se, věří cyklista Kreuziger před pokračováním Vuelty

  • 7
Byl devátý na Tour de France. Nyní je Roman Kreuziger po 11 etapách Vuelty na 86. místě se ztrátou 37 minut. Ještě minulý pátek jej sázková kancelář William Hill řadila mezi osm favoritů závodu. Formu však k Vueltě nesměřoval.

Dopředu tvrdil: "Nepojedu tu na celkové umístění, mám jen pomáhat, hlavně kapitánu Bassovi." Což zatím plní. Co říkal včera o volném dni?

O vlastní formě: Sebevědomí mi jde nahoru. Prvních pár dní to bylo trošku trápení, ale začínám se rozjíždět. Teď musíme v horách co nejvíc být k ruce Bassovi.

O snaze ukázat se sám v úniku: Zkoušel jsem ve středu dvakrát nastoupit, ale pokaždé nás dojeli. Zatím nemám štěstí na tu správnou skupinu, ale nevzdávám se. Jednu etapu bych vyhrát chtěl.

O únavě z Tour: Tělu po Tour v úvodních etapách chvíli trvalo, než se rozehřálo. Ale objem v nohách mám. Když se dostanu do rytmu, funguje tělo dobře.

O španělských horách: Nevadí mi. Užívám si závod. Pokud se necítím, tak v popředí nejsem a jedu si v nějaké skupince za špičkou.

O svém kapitánovi: Věřím, že Basso bude na konci Vuelty do tří, ale spíš ještě výš. Těch 53 vteřin, co ztrácí na lídra Valverdeho, není nic.

O bratřích Schlecích (oba vzdali): Ani oni nepřijeli s vítěznými ambicemi, nebyli dobří zdravotně.

O tom, zda chce Vueltu dojet: Uvidím ze dne na den. Neřeším to.
Ale rád bych tu byl do konce.

O tom, kdo bude kapitánem Liquigasu na příštím Giru a Tour: (média psala o "paktu" Pellizottiho s Bassem) To píšou a spekulují novináři, tam je minimum slov závodníků. Zatím jsme se o tom s vedením nebavili. Více budeme vědět až po listopadovém soustředění.

O kriticích jeho výkonu: Buď lidi pochopí, že si na Vueltě jen plním svoji práci, nebo ne. To je jejich věc.

O své sezoně: Já už mám splněno. A určitě to byla dobrá sezona.