Slovák Peter Sagan během závodu Milán-San Remo.

Slovák Peter Sagan během závodu Milán-San Remo. | foto: AP

Sagan se omlouvá a platí. Za covidových restrikcí opilý zranil policistu

  • 44
Dubnový incident Petera Sagana, při němž v době přísných covidových restrikcí porušil zákaz vycházení a opilý při potyčce zranil policistu, se dostal před soud. Slovenský cyklista, jenž se na novou sezonu momentálně připravuje v Argentině, má zaplatit pět tisíc eur. Na dálku projevil kajícnost.

„Chtěl bych vyjádřit upřímnou omluvu. Byla to ošklivá zkušenost, která mě přinutila důkladně přemýšlet a dala mi cennou lekci. Opravdu mě ten incident mrzí, už se to nebude opakovat,“ uvedl Sagan na instagramu.

Podle francouzských médií došlo k incidentu 25. dubna, kdy policejní hlídka zastavila v noci v době zákazu vycházení auto, v němž cestoval Sagan a řídil ho jeho bratr. 

Hvězdný cyklista byl podle policejní zprávy silně pod vlivem alkoholu a při zatýkání se urputně bránil. Jednomu z policistů při tom způsobil zranění ruky.

Po vystřízlivění ve vazbě si Sagan na noční události údajně nepamatoval a za všechno se omlouval. Vedle pokuty 5 000 eur musí zaplatit dalších 100 eur za porušení covidových opatření a uhradit odškodné 1 500 eur.

,