Rychlobruslařka Claudia Pechsteinová na německém šampionátu v dráhové

Rychlobruslařka Claudia Pechsteinová na německém šampionátu v dráhové cyklistice. | foto: Profimedia.cz

Na Londýn to nevypadá. Pechsteinová byla na kole znovu až desátá

  • 1
Vysněnému cíli v podobě letní olympiády v Londýně je rychlobruslařka Claudia Pechsteinová stále daleko. I při svém druhém závodě v dráhové cyklistice skončila desátá. Na německém šampionátu 500 metrů s pevným startem dojela téměř pět sekund za Miriam Welteovou.

Devětatřicetiletá pětinásobná olympijská šampionka zajela čas 39,108 sekundy, za sebou nechala pět soupeřek. Desátá byla i v předchozí stíhačce na tři kilometry.

"Bavilo mě to, závody rozhodně nebyly jen nějakou kratochvílí," prohlásila na berlínském velodromu Pechsteinová, bývalá královna rychlobruslařských vytrvalostních disciplín, které jsou nyní doménou Martiny Sáblíkové. Ta se přes léto rovněž věnuje cyklistice, ale na silnici; na nedávném mistrovství republiky kralovala oběma závodům.

Pechsteinová se přes velodrom pokusila probojovat do německé reprezentace a na olympijské hry v Londýně, protože kvůli dopingovému nálezu nemohla startovat loni na ZOH ve Vancouveru. Tam její kamarádka Sáblíková vybojovala dvě zlata a jeden bronz.

,