Diskuze

Tak by si to Gino přál. Dramatické Švýcarsko vrcholilo soubojem tří

Věděl, že ho čeká půl hodiny utrpení. Třicet minut, při kterých musí na silnici nechat naprosto vše. Jen tak mohl mít Mattias Skjelmose šanci udržet vedení na závodě Kolem Švýcarska – poslední tradiční generálce cyklistů před blížící se Tour de France.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OV

"No bohužel to je spíš tak, že ve sjezdu se nedá nic moc získat, ale dá se jen ztratit."

Jak byl oslavovaný třeba Mohorič, který sjezdem vyhrál MSR. Sjezdem se dá vyhrát závod. Savoldelli by mohl vyprávět. A teď je sjezd do cíle najednou problém. Stala se tragédie. Tragédie se v životě stávají. Kdyby se to stávalo co chvíli, tak nic neřeknu.

0 0
možnosti
OV

Vůbec nevíme, jak se to Ginovi stalo, jestli to byla jeho chyba, chyba někoho jiného, nebo jestli zasáhla nějaká jiná okolnost, třeba svišť přebíhající přes cestu. Nemá tedy smysl v tomhle směru dělat závěry.

Pokud bychom chtěli eliminovat zbytečné riziko, budou se jezdit závody bez sjezdů, kostek, spurtů a zatáček, soupeřů kolem... Vlastně by se mohly jezdit jen časovky s minimální technickou nárošností.

0 0
možnosti
LP

Kdyz chteji delat sjezdy ve stokilometrovych rychlostech tak by taky meli k tomu trat dostatecne zabezpecit, nebo alespon nejvic rikova mista.

1 3
možnosti

J34a81k29u19b 94Š14o64l93c

19. 6. 2023 13:49

V podstatě nemožné. Galuska vám může prasknout kdekoliv.

5 0
možnosti
RV

Tragédie se stala ne kvůli nebezpečnému sjezdu, jak se nám to snaží namluvit některá média a potažmo i Evenpoel (který je mimochodem jedním z těch slabších sjezdařů), ale bylo to jezdeckou chybou.

V té etapě jelo cca dvěstě cyklistů a spadli dva. Ne dvacet nebo třicet lidí, ale dva.

0 2
možnosti

J22a85k76u19b 81Š92o48l15c

19. 6. 2023 11:35

A jezdeckou chybu uděláte s větší pravděpodobností, když riskujete a jedete v únavě. Obojí bude po posledním kopci větší, než ve sjezdu před posledním kopcem.

0 0
možnosti
RV

Ta tragédie se stala v páté etapě, ne v šesté.

0 0
možnosti

J80a79k80u51b 70Š83o36l69c

19. 6. 2023 9:29

Poslední kopec se jede naplno, následuje-li po něm ještě cílový sjezd, tak se za a) jede z plného vypětí, za b) více se riskuje. Pořadí se stejně většinou mění minimálně, akorát se neúnosně zvyšuje riziko. Já bych cílové sjezdy zrušil. Cyklistika je samozřejmě o velkém riziku, ale není nutné, ho zvyšovat zbytečně.

5 5
možnosti
JK

stálo by za to i zrušit hromadné spurty do cíle, jelikož tam je to v té rychlosti fakt nebezpečné, jedny z nejhnusnějších pádů byly právě v cílové rovince. Třeba Jakobsen na tour of Poland 2020

1 0
možnosti